Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο φούρνου με γιαούρτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 01/05/16
Υλικά (για 5 άτομα):
  • 1 κοτόπουλο
  • 500 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ή 3 πράσινες πιπεριές
  • 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες σκόρδου και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Χτυπάτε το Στραγγιστό γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπωλ. Καθαρίζετε και πλένετε καλά το κοτόπουλο. Βάζετε το κοτόπουλο σ'ένα βαθύ σκεύος, το αλείφετε όλο με το μείγμα γιαουρτιού και το αφήνετε σε αυτή τη μαρινάρα στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σ'ένα τηγάνι, τσιγαρίζετε το μαϊντανό, ενώ ταυτόχρονα βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το στραγγίζετε.
  • Ρίχνετε στο τηγάνι τη μαρινάρα από γιαούρτι. Βράζετε τη μαρινάρα γιαούρτι σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα και το αφήνετε να ψηθεί για πέντε λεπτά. Το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και το ψήνετε για άλλα πέντε λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250° C. Βάζετε το κοτόπουλο σ'ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί, το αλείφετε από πάνω με λιωμένο βούτυρο και το ψήνετε για 45 λεπτά περίπου. Βάζετε τη σως γιαουρτιού στο ταψί 5 λεπτά πριν βγάλετε το κοτόπουλο από το φούρνο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3577
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 06/05/16 )