Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παξιμάδια γλυκάνισου No.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 15/05/17
Εύκολα νόστιμα  και τραγανά παξιμαδάκια για όλες τις ώρες. 
Υλικά
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • ½ κούπας ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας γλυκάνισο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει (περίπου 650 γρ)
Εκτέλεση
  •  Βάζουμε το λάδι το κρασί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γλυκάνισο , το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι έως ότου να  έχουμε μια ζύμη που να δεν  κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακιά.
  • Αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά περίπου και πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Με μια σπάτουλα χαράζουμε αλλά όχι μέχρι κάτω  τα μπαστούνια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα  και έχουν ροδίσει και από κάτω περίπου σε 40 λεπτά , βγάζουμε και τα χωρίζουμε με κοφτερό μαχαίρι,  μέχρι κάτω. Τα γυρίζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τα βάζουμε στο φούρνο που έχουμε κατεβάσει στους 100 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά

Διατηρούνται τραγανά σε κλειστό τάπερ για αρκετό καιρό

Οι χρόνοι ψησίματος εξαρτώνται από το φούρνο και το πόσο χοντρά θα είναι τα μπαστούνια σας.

Το αλεύρι από το μέγεθος τις κούπας σας.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2363
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/05/18 )