Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Σάλτσα καραμέλας της στιγμής (Dulce Leche)
Σάλτσα καραμέλας της στιγμής (Dulce Leche) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 16/08/16

11111_425Πανεύκολη DULCE LECHE,  σάλτσα καραμέλας της στιγμής

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, και πολύ γρήγορη συνταγή, για μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας, με 3 μόνο υλικά, για να την απολαύσετε στα γλυκά σας, τα παγωτά σας.

Υλικά συνταγής
  • 1/2 φλ. τσαγιού (112 γρ.) βούτυρο αγελάδος
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

Εκτέλεση συνταγής
  • Σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Αυξάνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση ανακατεύετε για 3 μόνο λεπτά, όχι περισσότερο. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Όσο η σάλτσα κρυώνει, πήζει. Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε την άλλη μέρα ή από το ψυγείο και δείτε ότι έχει πήξει πολύ, τότε την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή τη ζεσταίνετε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας (αν απαιτείται) και 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.

Επίσης, σημειώστε ότι οι διαφορετικές θερμοκρασίες μεταβάλλουν τη πυκνότητά της.  Έτσι όταν ζεστή, η πυκνότητα είναι λεπτότερη, τέλεια για ψιλοβρόχι σε παγωτά και άλλα επιδόρπια. Σε θερμοκρασία δωματίου, είναι παχιά, παραμείνει πάνω στο κουτάλι αλλά δεν είναι σκληρή. Και φυσικά, όταν κάνει κρύο ή την έχετε στο ψυγείο, είναι σφιχτή και πολύ σταθερή.

Επίσης, όσο περισσότερο αφήνετε καραμέλα να βράσει, τόσο πιο παχύρευστη θα καταλήξει. Γι” αυτό συστήνουμε 3 λεπτά μόνο βράσιμο, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι και όσο θα κρυώνει θα πήζει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2636
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/09/16 )