Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο με πιλάφι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Παρασκευή, 21/10/16
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (ακόμα καλύτερα χωριάτικο, από κοτέτσι)
  • 3 κούπες ρύζι νυχάκι
  • Αλάτι
  • Πιπερι
  • 3 κουταλιές στάκα
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε να βράσει με νερό, που ίσα θα το σκεπάζει.
  • Μόλις έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Λίγο πριν να είναι έτοιμο το αλατίζουμε.
  • Οταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
  • Μετράμε το ζωμό του κοτόπουλου και συμπληρώνουμε τόσο νερό όσο να είναι 8 κούπες νερό στο σύνολο.
  • Το βάζουμε να βράσει και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει και σβήνουμε το φαγητό, πριν το ρύζι πιει όλο το ζουμί.
  • Προσθέτουμε στο πιλάφι 3 κουταλιές στάκα, ανακατεύουμεκαι σερβίρουμε σε πιάτα το πιλάφι με το ζουμάκι του μαζί με τη μερίδα του κοτόπουλου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2080
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/01/17 )