Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Ψωμάκια πολύχρωμα με γεύση πιτσας
Ψωμάκια πολύχρωμα με γεύση πιτσας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 12/06/19

Έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι και θέλετε να ετοιμάσετε ένα μεζεδάκι (από την προηγούμενη κατά προτίμηση, μην τρέχετε και τελευταία στιγμή); Έχετε παιδάκια-εγγονάκια-ανηψάκια και θέλετε να ετοιμάζετε κάτι για το σχολείο-κολατσιό που να τους αρέσει και να το τρώνε με ευχαρίστηση; Ετοιμάζετε παιδικό πάρτυ; Θέλετε να κάνετε πικ-νικ στην εξοχή-θάλασσα τώρα που ο καιρός είναι καλός και αναζητάτε κάτι που να μεταφέρεται εύκολα και να τρώγεται ευκολότερα; Αν η απάντηση σε κάποιες από τις προηγούμενες ερωτήσεις είναι καταφατική σας έχω σήμερα μία ωραιότατη πρόταση: ψωμάκια με γεύση πίτσας! Όποτε τα κάνω τυγχάνουν θερμής υποδοχής και αρέσουν πολύ.

Για 40 περίπου ψωμάκια θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
  • 2 κ. σούπας κέτσαπ
  • λίγη πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • περίπου 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τη μαργαρίνη καλά να αφρατέψει. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την πάπρικα, το αλάτι, το κέτσαπ. Προσθέτουμε τα τυριά, τα αλλαντικά, τις πιπεριές και ανακατεύουμε να ενωθούν. Τα προσθέτουμε στη μαργαρίνη, ανακατεύουμε απαλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια (μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο αλεύρι από τα 500 γραμμάρια). Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης, σε μέγεθος καρυδιού, τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170° C, για 25 λεπτά περίπου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3337
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/06/19 )