Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Άρθρα arrow Διατροφή arrow 8 ιδέες για ένα υγιεινό πρωινό στο σπίτι και στη δουλειά
8 ιδέες για ένα υγιεινό πρωινό στο σπίτι και στη δουλειά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από olgie   
Σάββατο, 12/09/15

Όταν είμαστε στο σπίτι, και ειδικά όταν βιαζόμαστε για δουλειά, είναι πολύ σημαντικό ένα υγιεινό πρωϊνό που το έχουμε σκεφτεί εκ των προτέρων, να μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα.

 

cuisine2248567_1920_topictwocol_425

 

Ένα υγιεινό πρωινό διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και αυτά τα λίγα λεπτά θα αλλάξουν πραγματικά την πορεία της ημέρας σας. Αν δεν έχετε χρόνο για φαγητό πριν φύγετε από το σπίτι, υπάρχουν πολλές ιδέες για πρωινό που μπορείτε να πάρετε μαζί σας, να το έχετε δίπλα όταν παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι στο Καζίνο Ruby Fortune ή να το φάτε ακόμη και ενώ πηγαίνετε στη δουλειά.
Έτσι δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Ένα υγιεινό πρωινό μπορεί να γίνει σε ελάχιστο χρόνο με τις σωστές ιδέες!

Ομελέτα με σπανάκι και ψωμί τοστ ολικής άλεσης

Χρόνος εκτέλεσης : 7 λεπτά

Ανακατέψτε 2 αυγά και 4 κουταλιές της σούπας γάλα (προσθέστε 1 πρέζα μαύρου πιπεριού αν θέλετε) και τηγανίστε με λίγο λάδι για να φτιάξετε την ομελέτα. Βάλτε την ομελέτα σε 2 φέτες τοστ και προσθέστε (περίπου 40 γραμμάρια) σπανάκι. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε μερικά κρεμμυδάκια στην κορυφή. Μπορείτε επίσης να κόψετε το σπανάκι και να το ανακατέψετε με τα αυγά πριν τα τηγανίσετε.

Εάν δεν έχετε χρόνο να φάτε στο σπίτι, μπορείτε επίσης να κάνετε αυτό το υγιεινό πρωινό σαν σάντουιτς και να το φέρετε στο γραφείο.

 Σάντουιτς με γαλοπούλα ή σολομό

Χρόνος εκτέλεσης : 5 λεπτά

Κόψτε την μπαγκέτα ολικής άλεσης στο μισό.
Επαλείψτε το μισό με τυρί χαμηλών θερμίδων. Βάλτε μια φέτα από στήθος γαλοπούλας ή καπνιστό σολομό πάνω από αυτή την επάλειψη και στύψτε λίγο λεμόνι πάνω από αυτό. Καλύψτε με μαρούλι και / ή ντομάτες και διπλώστε πάνω από το άλλο μισό της μπαγκέτας.

Μακαρόνια με τόνο

Χρόνος εκτέλεσης : 10 λεπτά

Μαγειρέψτε 100 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως .
Αφαιρέστε μια κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο και τοποθετήστε την σε ένα μπολ και ψιλοκόψτε το με ένα πιρούνι. Προσθέστε ένα ψιλοκομμένο πράσο, κόψτε μερικές ελιές και ντοματίνια. Βάλτε τα μακαρόνια και ανακατέψτε με το μείγμα τόνου. Αυτά τα μακαρόνια μπορούν να καταναλωθούν ζεστά και κρύα, με περισσότερα λαχανικά στην επιλογή σας.

Αν δεν σας αρέσει ο τόνος, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με κοτόπουλο ή να φτιάξετε μακαρόνια χωρίς κρέας, μόνο με λαχανικά με την προσθήκη βραστού αυγού, μοτσαρέλας ή φέτας.

Σαλάτα εποχής

Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά της επιλογής (π.χ. 1 καρότο, 3 ραπανάκια, 4-5 φύλλα μαρουλιού, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι). Βάλτε τα λαχανικά σε ένα μπολ με καπάκι, προσθέστε 1-2 κουταλιές σπόρους λίνου, χυμό μισού λεμονιού και λίγο αλάτι και ανακατέψτε. Καλύψτε το μπολ με καπάκι και η σαλάτα είναι έτοιμη για να την πάρετε στο γραφείο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να βάλετε σάλτσα ή να την φάτε με μια φέτα τοστ.

Ανάλογα με τη γεύση και την εποχή, μπορείτε να βάζετε ντομάτες, σπανάκι, αγγούρια, ακόμη και φρούτα, όπως μήλα, αχλάδια, πεπόνια, σταφύλια, καθώς και κύβους τυριού. Η σαλάτα μπορεί να παρασκευαστεί το βράδυ και να μείνει στο ψυγείο.

Ρύζι με κοτόπουλο

Χρόνος εκτέλεσης : 10 λεπτά

Μαγειρέψτε ένα φλιτζάνι ρύζι ανάμεικτο με τα λαχανικά της επιλογής σας (ψιλοκομμένα καρότα, μπιζέλια, καλαμπόκι, κόκκινα φασόλια...). Όταν κρυώσει, προσθέστε φέτες ψητού κοτόπουλου και μαγειρεμένα λαχανικά στο ρύζι. Αναμίξτε μισό ποτήρι γιαούρτι με μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και ρίξτε πάνω από το μείγμα ρυζιού. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα λαχανικά, ακόμα και φρέσκα.

Smoothie με φρούτα
Χρόνος εκτέλεσης : 5 λεπτά

Πάρτε μια μπανάνα, 140 γραμμάρια κατεψυγμένων φρούτων, 40 γραμμάρια γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και περίπου 100 ml χυμού πορτοκαλιού. Βάλτε την μπανάνα και τα φρούτα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι και προαιρετικά το χυμό πορτοκαλιού, ανάλογα με την πυκνότητα και την ποσότητα που θέλετε να επιτύχετε.

Μούσλι με γιαούρτι ή γάλα

Χρόνος εκτέλεσης : 3 λεπτά

Το μούσλι που αγοράζουμε είναι γεμάτο ζάχαρη, οπότε είναι καλύτερα να το φτιάξετε μόνοι σας. Αγοράστε 100 γραμμάρια νιφάδων βρώμης, κριθαριού και σικάλεως και 200 γραμμάρια λιναριού (πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και καλό για πέψη, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε κάθε πρωινό). Ανακατέψτε τα πάντα σε ένα βάζο. Η ποσότητα αυτή θα είναι αρκετή για 4-5 πρωινά. Ρίξτε δημητριακά στο πιάτο, ανακατέψτε με γιαούρτι ή γάλα και περιμένετε 15 λεπτά. Φάτε το με μια μπανάνα ή μια χούφτα μούρων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σταφίδες, φουντούκια, καρύδια...

Γλυκό πλιγούρι βρώμης
Και εδώ, οι συνδυασμοί είναι σχεδόν απεριόριστοι, και αυτό το πρωινό, εκτός από το να είναι θρεπτικό, παρέχει ενέργεια και ενισχύει το μεταβολισμό, είναι γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία, επομένως είναι εύκολο να προετοιμαστεί στο γραφείο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4193
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 07-04-2022 20:29
 
Hire Online Writing Services For The British Dissertation HelpNo doubt, PenCamp is one of the best dissertation writing services in UK. With more than 90% of positive reviews on Trustpilot and Sitejabber, ... 
nullΤίτλος Σελίδας
 
Dissertation

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 12/09/19 )