Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog συνταγές μελών arrow Ελιές στο μπουκάλι με αλάτι χοντρό
Ελιές στο μπουκάλι με αλάτι χοντρό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 16/11/19

Είναι οι ελιές που φτιάχνω με χοντρό αλάτι και ωριμάζουν σε μπουκάλια αυτά των αναψυχτικών και του νερού. Το αποτέλεσμα είναι πιστέψτε με εκπληκτικό!
Απλά χρειάζονται χρόνο να ωριμάσουν και να ξεπικρίσουν.
Αλλά διατηρούνται στο μπουκάλι εφόσον βέβαια δεν το ανοίξουμε για πάρα πολύ καιρό.
Και πιστέψτε με είναι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμες.

Υλικά 
  • ελιές, αλάτι χοντρό μπουκάλια αδειανά και καθαρά.

Διαλέγουμε προσεχτικά τις ελιές να μην έχουν τρύπες και χτυπήματα.
Τις πλένουμε καλά.


Τις βάζουμε στο μπουκάλι αφήνοντας 3-4 δάχτυλαπεριθώριο.

Με ένα χωνί βάζουμε 4 κ.σ. αλάτι χοντρό και νερό μέχρι να σκεπαστούν οι ελιές.
Κλείνουμε το μπουκάλι και το κουνάμε να ανακατευτεί το αλάτι με το νερό.
Τις αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες.
Μετά μπορούμε να τις ανοίξουμε. Για να  έχουν πετύχει οι ελιές, θα πρέπει να  είναι σκληρές, και τραγανές, και ελαφρώς πικρές. Στο αλάτι πιστεύω είναι κανονικές.


Τις βάζουμε σε βάζο και αν θέλουμε βάζουμε λίγο λάδι επάνω.


Βγάζουμε όσες χρειαζόμαστε κάθε φορά και γίνονται τραγανές και πολύ νόστιμες.
Το μόνο που χρειάζονται για να γίνουν είναι χρόνος.
Όσο το μπουκάλι είναι κλειστό μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4496
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 11/03/20 )