Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σαλάτα ανανά με ρύζι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Maria   
Πέμπτη, 19/07/07

Υλικά :

  • 1 ανανάς
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι, 100 γρ. προσούτο,
  • 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά, 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ,
  • 30 γρ. κόλιανδρο,
  • 2 σκ. σκόρδο,
  • 10 γρ. πιπερόριζα φρέσκια,
  • 1 κ.σ. βούτυρο,
  • 400 ml. ζωμό κοτόπουλο,
  • αλάτι, πιπέρι άσπρο.

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά το ρύζι και το βράζουμε στο ζωμό. Κόβουμε τον ανανά στα δυο κατά μήκος και αδειάζουμε το εσωτερικό του. Την ψίχα που βγάζουμε την κόβουμε σε κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε φετάκια. Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τις προσθέτουμε στο ρύζι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και μετά σβήνουμε την φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ψίχα του ανανά, τον κόλιανδρο και το προσούτο κομμένο σε λωρίδες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Aφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και μετά γεμίζουμε τα δυο μισά του ανανά.
Σερβίρετε η σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερή από το ψυγείο. Εκτός από σαλάτα μπορεί να αποτελέσει και το κυρίως πιάτο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4210
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/08/07 )