Μια δοκιμασμένη συνταγή για νόστιμα μάφιν από το βιβλιο " Όλα τα γλυκά του κόσμου".
ΥΛΙΚΑ:
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- ¼ φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 ½ φλυτζάνια τρούφα λευκής σοκολάτας
- 1 φλυτζάνι γάλα
- ¼ φλυτζάνι βούτυρο μαλακό
- 1 μεγάλο αβγό ελαφρά χτυπημένο
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 20 περίπου φορμάκια. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και την τρούφα λευκής σοκολάτας. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το αβγό το μέλι και τη βανίλια και χτυπάμε στο μίξερ. Ρίχνουμε το μίγμα στα φορμάκια γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που βυθίζουμε να βγαίνει στεγνό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και τα ξεφορμάρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11720 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |