Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες γιουβέτσι
Χοιρινές μπριζόλες γιουβέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 01/08/07
img_1352_400
Υλικά:
  • 4-5 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 1 πακετο κριθαράκι χονδρό
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • λάδι
  • αλάτι πιπέρι
  • Προαιρετικά: διάφορα μυρωδικά π.χ. βασιλικός, δάφνη, κανέλα κλπ
Αυτή είναι μια γρήγορη εκδοχή για γιουβέτσι καθώς οι χοιρινές μπριζόλες λαιμού γίνονται πολύ γρήγορα.
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο λάδι και προσθέτω τις μπριζόλες. Τις αφήνω και αυτές να σωταριστούν και από τις δυο πλευρές και προσθέτω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά αν θέλω και αρκετό νερό. Αφήνω τις μπριζόλες να βράσουν καλά και εν τω μεταξύ προθερμαίνω τον φούρνο. Οταν γίνουν οι μπριζόλες τις βάζω σε πιατέλα και αδειάζω το ζουμί του φαγητού σε μεγάλο ταψί. Προσθέτω νερό και διορθώνω το αλάτι. Βάζω στο φούρνο και οταν βράσει ρίχνω το κριθαράκι. Χριεάζεται κάθε τόσο ανακάτεμα για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Στη διάρκεια του ψησίματος συμπληρώνουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί. Το φαγητό δεν πρέπει να στεγνώσει για να μη μας λασπώσει το κριθαράκι οταν κρυώσει. Για το λόγο αυτό πρέπει να το αφήνουμε al dente και με λίγο ζουμάκι μέσα. Λιγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε τις μπριζόλες.
Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή ορεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 55470
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 07-08-2007 13:53
 
Πολύ νόστημο αυτό το φαγητό! Αρέσει πολύ στους άντρες και τα παιδιά! 
Εμένα δεν μου πολυαρέσει το τηγάνι και το κάνω συχνά στην γάστρα. Πρώτα βάζω το κρέας με το κρεμμύδι, την ντομάτα και τα αρωματικά και μετά το κριθαράκι! 
Γίνετε εξίσου νόστιμο και με ρύζι.
 
maria
2. 11-05-2011 16:11
 
μονο που το βλεπω μου ανοιγει η ορεξη! θα το κανω συγουρα!
 
theonymfh

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )