Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σος ντομάτας
Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σος ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Maria   
Πέμπτη, 02/08/07

Είναι ένας τρόπος που βρήκα για να φάει ο άντρας μου γαλοπούλα, που δεν την κάνει και πολύ κέφι...:)

Υλικά 
  • 450 γρ. κιμά γαλοπούλα,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο,
  • 1 σκ. σκόρδο λιωμένο,
  • 1 κ.γ. κύμινο,
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο,
  • αλάτι,
  • πιπέρι.  

 Σος ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο,
  • 1 σκ. σκόρδο λιωμένο,
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ,
  • 150 ml. κόκκινο κρασί,
  • ½ κ.γ. κύμινο,
  • 1 ξυλάκι κανέλας,
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο ψιλ/νο,
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν,
  • μαϊντανό ψιλ/νο.
Γαρνιτούρα: Κους κούς ή ρύζι ή πουρέ. 
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε  και πλάθουμε 20 περίπου κεφτεδάκια,  τα οποία βάζουμε σε ένα πιάτο και στο ψυγείο, όση ώρα ετοιμάζουμε τη σος.

Σος ντομάτας: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να σωθεί το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κύμινο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το πιπέρι καγιέν. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σος. Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι. Σε ένα πυράντοχο σκεύος με καπάκι βάζουμε τα κεφτεδάκια και την σάλτσα, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με κους κους, ρύζι, πουρέ ή ότι άλλο σας αρέσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8236
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 11-09-2007 18:51
 
Πολύ ωραία τα σουτζουκάκια γαλοπούλας, και πολύ υγιεινά!!!Μαρία,
 
Lia_P
2. 23-05-2008 11:47
 
Ετσι τα φτιάχνω και εγώ πολλές φορές επίσης γίνονται και μπιφτέκια και κάνω με γαλοπούλα και μακαρόνια με κιμά .
 
florax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )