Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδα σύκο με ρούμι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 05/08/07
Υλικά:
  • 1 κιλό ώριμα σύκα ξεφλουδισμένα και κομμένα στα 4
  • 1/2 κιλό καστανή ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κρασιού μαύρο ρούμι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα σύκα με τη ζάχαρη στη φωτιά, και μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει (περίπου μισή ώρα). Βάζουμε λίγη σε ένα πιατάκι να κρυώσει για να δούμε αν έχει δέσει αρκετά. Δεν πρέπει να παραβράσει γιατί καραμελώνει η ζάχαρη και αλλάζει η γεύση και το χρώμα της μαρμελάδας.
Ρίχνουμε το ρούμι αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για να συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, π.χ. όλο το χειμώνα, σφραγίζεται σε αποστειρωμένα βάζα. Αλλιώς, για άμεση κατανάλλωση, απλά στο ψυγείο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13091
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-08-2007 18:42
 
Πολυ καλη ακουγεται αυτη η μαρμελαδα. Αραγε αν δεν τα ξεφλουδισουμε τα συκα? Πολυ μπελας το ξεφλουδισμα γαρ.
 
Melenia
2. 11-08-2007 22:27
 
Γίνεται και έτσι. Καλό πλύσιμο και τα κόβουμε πιο μικρά κομμάτια, γιατί με το φλούδι δεν λειώνουν, μένουν κομματάκια συνήθως.
 
3. 20-01-2008 19:15
 
Θα συμφωνήσω με τη Νένα ότι μπορείς να μαγειρέψεις και στο φούρνο μικροκυμάτων. Αρεκτές φορές καταφεύγω εκεί.  
Και το κυριότερο γίνονται γρήγορα !!!!
 
sgr
4. 12-08-2008 20:51
 
Η εποχή των σύκων έφτασε καιρός να φτιάξουμε τις μαρμελάδες.Μια πιο τολμηρή πρόταση έχω για τη μαρμελάδα αυτή. Μπορούμε να προσθέσουμε πιπέρι ή μοσχοκάρυδο και τζίτζερ. 
Εγώ μόλις έφτιαξα την πρώτη δόση με σύκα κλεμμένα καθότι δεν υπάρχει Έλληνας που να βρεθεί σε μονοπάτι με συκιά φορτωμένη με σύκα και να μη μαζέψει λίγα. Είναι μέσα στο DNA μας κι αν δεν το κάνεις, δεν πάει καλά το καλοκαίρι σου.
 
xanthibax
5. 12-07-2009 11:28
 
Αρκετά εύκολη η συνταγή. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα γιατί έχω μια συκιά στον κήπο μου που είναι φορτωμένη με σύκα. Είναι τόσα πολλά και απ' ότι φαίνεται θα ωριμάσουν ταυτόχρονα που σίγουρα δεν μπορούν απλά να φαγωθούν. Αν έχετε καμμιά άλλη πρόταση για το τι θα μπορούσα να τα κάνω ενημερώστε.
 
roi
6. 11-08-2011 15:21
 
Εύκολη συνταγή πραγματικά.Αν περισσεύουν μπορείτε να τα ξεράνετε στον ήλιο. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν ξέρετε κάποια συνταγή για το γλυκό σύκο ή οποία είναι αρκετά δύσκολη και όπως ξέρω γίνεται από τους καρπούς των αρσενικών δέντρων.
 
mparamythi
7. 12-08-2011 12:46
 
Αν εννοείς το πράσινο συκαλάκι, γλυκό του κουταλιού, την ξέρω τη συνταγή, και μπορώ να την γράψω αν δεν υπάρχει ήδη. Έχει περάσει βέβαια η εποχή του, το αρσενικό δέντρο καρπίζει την άνοιξη. Δεν είναι δύσκολη, θέλει τρόπο. Η μόνη ιδιαιτερότητα είναι οτι μπαίνει η γαλαζόπετρα στην αρχή.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/11/11 )