Επιλογές μελών
Πέμπτη, 02/05/24
Βασικό Μενού
Συντήρηση τροφίμων |
Έχει υποβληθεί από arhontia | ||||||||||||||||||||||||||||
Κυριακή, 05/08/07 | ||||||||||||||||||||||||||||
Με τους παρακάτω τρόπους μπορούμε να συντηρήσουμε τα γλυκά ή τις μαρμελάδες μας ακόμα και για 1 χρόνο, ώστε να τα έχουμε στη διάθεσή μας ακόμα και εκτός της εποχής τους
Αποστείρωση:Πλένουμε προσεκτικά τα βάζα και τα καπάκια τους με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων.
Προσοχή! Τα καπάκια πρέπει να σφραγίζουν καλά. Αν εισχωρήσει αέρας δεν κάναμε τίποτα. Κονσερβοποίηση:Πλένουμε προσεκτικά τα βάζα και τα καπάκια τους με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων και τοποθετούμε ανάποδα σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν χωρίς να τα σκουπίσουμε. Γεμίζουμε τα βάζα με το προϊόν, (μαρμελάδα ή γλυκό ή λαχανικά σε άλμη)αφήνοντας 3 εκατοστά από το χείλος άδεια. Δεν χρειάζεται να έχει κρυώσει τελείως, απλά να μην είναι καυτό. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι το ύψος του προιόντος. Κλείνουμε τα βάζα και ανάβουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά. Μην φοβάστε, δεν σκάνε τα βάζα ούτε σπάνε. Βγάζουμε με τσιμπίδα ή με γάντι, τοποθετούμε πάνω σε βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσουν. Μ'αυτόν τον τρόπο έχουμε δημιουργήσει μια κονσέρβα. Όσο μένει κλειστή, το προϊόν διατηρείται εκτός ψυγείου για πάνω από 12 μήνες. Όταν ανοιχτεί θέλει ψυγείο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 14519 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/10/07 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023