Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο με πιπεριές και καλαμπόκι
Κοτόπουλο με πιπεριές και καλαμπόκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 12/08/07

koto_006_420

Κοτόπουλο με μεξικάνικες ρίζες, ευρωπαϊκές επιρροές, και μεσογειακή εκτέλεση.

Υλικά:
  •  1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 6-7 πιπεριές φλωρίνης
  • 300 gr καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο (άντε, και κονσέρβα κάνει)
  • 1 ποτήρι του κρασιού ουΐσκυ
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 2 πορτοκάλια το χυμό
  • αλάτι, πιπέρι, (μπούκοβο ή ταμπάσκο για τους πιο γενναίους)
  • λάδι
  • 1-2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πιπεριές να ψήνονται στο γκρίλ. Πρέπει απλά να φουσκώσει η φλούδα και να μαυρίσει ελαφρά, για να τις ξεφλουδίσουμε. Οχι να παραψηθούν και να λειώνουν. Τις έχουμε στο νου μας για να τις γυρίσουμε να ψηθούν γύρω γύρω (αρπάζουν εύκολα) και βάζουμε να γίνεται το κοτόπουλο.

Ιδανικό σκεύος γι' αυτή τη δουλειά, είναι ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, αλλά και οποιαδήποτε κατσαρόλα καλή είναι. Βάζουμε λάδι και το βούτυρο με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι ή το μπούκοβο (ή και τα δύο) και τσιγαρίζουμε να γυαλίσει το κρεμμύδι. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα. Τα αφαιρούμε όλα με μια τρυπητή κουτάλα, και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν λίγο χρώμα απ'όλες τις πλευρές. (Δεν ξεχνάμε τις πιπεριές, οι οποίες πρέπει να θέλουν ήδη γύρισμα). Μόλις τα σωτάρουμε όλα, τα ξαναρίχνουμε στο σκεύος, ξαναρίχνουμε και τα κρεμμύδια, και σβήνουμε με το ουίσκυ. Μόλις περάσει η πρώτη ταραχή από το σβήσιμο, ρίχνουμε και τους χυμούς και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί επιπλέον υγρά,προσθέτουμε κι άλλο χυμό πορτοκαλιού.

Στο μεταξύ πρέπει να έχουν γίνει οι πιπεριές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε χοντρές λωρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις γίνει το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Για λόγους εμφάνισης και μόνο, το βάζουμε στο γκρίλ για 3-4 λεπτά, να ξεροψηθεί λίγο η πέτσα.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το καλαμπόκι να πάρει βράση για λίγα λεπτά, και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τις πιπεριές. Αυτές είναι ήδη ψημένες οπότε θέλουν ελάχιστο βράσιμο, ίσα ίσα να πάρουν γεύση από τη σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και δένουμε τη σάλτσα προσθέτοντας το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές και το καλαμπόκι, και μπόλικη σάλτσα. Η σάλτσα βέβαια ζητάει ένα ωραίο ψωμάκι, και το φαγητό στο σύνολό του μια παγωμένη μπύρα.
Αν πεινάμε λίγο παραπάνω μπορεί να συνοδευτεί με ένα απλό ρύζι. Ταιριάζει και με ψημένες πιτούλες - τορτίγιες, αραβικές ή σπιτικές.
Γίνεται πολύ ωραίο και με χοιρινό.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11256
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-08-2007 15:47
 
Πολύ μα πολύ νόστιμη η συνταγή σου, Αρχοντία. Την ευχαριστήθηκε ολόκληρη η οικογένεια και αρκετά καυτερή λόγω των τσίλι που έβαλα μέσα. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!Να είσαι καλά.
 
Lia_P
2. 04-10-2009 08:32
 
πολύ ωραία και προτότυπη και ωραία περίληψη στην αρχή :grin
 
peloukos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/12/10 )