Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες μεθυσμένες με φρέσκο δεντρολίβανο
Χοιρινές μπριζόλες μεθυσμένες με φρέσκο δεντρολίβανο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Δευτέρα, 13/08/07
xoir_005_400Υλικά:
  • 5 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
  • 4-5 κλαδάκια δεντρολίβανο από τη γλάστρα (εδώ δεν μπαίνει ξερό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κι αυτές
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτάκι μπύρα 330 ml
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στο φούλ να κάψει.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα κλαδάκια δεντρολίβανου, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και πασπαλίζουμε και τη ζάχαρη.
Από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες αλατο-πιπερομένες σφηνωτά τη μία με την άλλη. Τις λούζουμε με την μπύρα. Λάδι ελάχιστο, γιατί έχουν αρκετό λίπος από μόνες τους, και στο φούρνο. Μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό χαμηλώνοπυμε στους 220 βαθμούς, κι αφήνουμε να ψηθούν για 1-1,5 ώρα συνολικά. Οταν ροδίσουν αρκετά από τη μία τις γυρίζουμε.
Γίνονται τόσο μαλακές που λειώνουν στο στόμα, και η σάλτσα που μένει είναι κάτι άλλο!
Γίνεται και με κοτόπουλο κομμένο παϊδάκια, ή αρνί μπούτι κομμένο παϊδάκια.

Στη φωτογραφία με πουρέ πατάτα-καρότο ιδέα που πήρα από τη Λυδία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (34) | Εμφανίσεις: 28808
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 14-08-2007 09:10
 
Αρχοντια μου πράγματι θαναι φοβερο ,εχω δοκιμαση τη γευση του δενδρολίβανου με τη μπυρα σε χοιρινο κατσαρολας και ηταν πολυ ωραιο.Αλλα θα ηθελα να ρωτησω μήπως το δενδρολίβανο θαναι πολυ να στρώσουμε ολο το πάτο του πυρεξ επειδη ξέρω οτι η γεύση του δενδρολίβανου ειναι εντονη και παντα θελη λιγο οπου το βαλουμε?
 
LITSA5
2. 14-08-2007 12:49
 
Καλημέρα! Ισως δεν το διατύπωσα και πολύ καλά... Δεν εννοούσα να καλύψουμε όλο το ταψί με δεντρολίβανο, αλλά να στρώσουμε τα 4-5 κλαδάκια που δίνω στα υλικά, + το κρεμμύδι και το σκόρδο.
 
arhontia
3. 09-09-2007 21:11
 
Αρχοντία μου έχω ερώτηση... 
 
Δοκιμάσαμε τις μπριζολίτσες σου, που ναι μεν ήταν νόστιμες αλλά μου φάνηκε αρκετά γλυκιά η γεύση τους. Δεν ξέρω η ζάχαρη ίσως, τα κρεμμύδια...και να σκεφτείς ότι επειδή τη δοκίμασα τη σαλτσούλα κατά το ψήσιμο έβαλα και λίγο μουστάρδα να σπάσει η γλύκα..Έκανα κάτι στραβά μήπως? (Αν και εδώ που τα λέμε του άντρα μου του άρεσε πολύ..ίσως διαφορά γεύσεων)  
 
Για να πω την αλήθεια, μετά το άρθρο της Λίας φοβόμουν μη μου πικρίσει το φαγητό λόγω μπύρας, αλλά αντίθετα.  
 
Τα φώτα σου σε παρακαλώ.
 
rena
4. 10-09-2007 08:55
 
Καλημέρα! Δεν ξέρω... Ότι κάνω μ' αυτή τη συνταγή, χοιρινό, κοτόπουλο ή κουνέλι αρέσει πάρα πολύ η σάλτσα. 
Σε 5 μπριζόλες μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, συνήθως ούτε που φαίνεται, και ούτε ένα κρεμμύδι είναι τόσο πολύ που να γλυκίσει το φαγητό. Ισως είναι όπως το λές διαφορά γεύσεων... Μήπως αν σ'αρέσουν πιο λεμονάτα να παρέλειπες τη ζάχαρη και να πρόσθετες λίγο λεμόνι.
 
arhontia
5. 10-09-2007 10:31
 
Θα το ξαναδοκιμάσω παραλείποντας τη ζάχαρη. Είναι αλήθεια πως μου αρέσουν τα λεμονάτα, οπότε θα το κάνω κι έτσι.
 
rena
6. 22-09-2007 18:58
 
Tο έφτιαξα με κοτόπουλο και ήταν νοστιμότατο!!!!!Την άλλη φορά με κουνελάκι. Μπράβο!!!
 
Lia_P
7. 18-11-2009 12:56
 
Ήταν καταπληκτικές! Της έφτιαξα όπως έγραφε η συνταγή με μόνη αλλαγή την προσθήκη ελάχιστης μουστάρδας. 
Μπράβο!!! :)
 
1973
8. 02-11-2010 15:21
 
γίνεται η συνταγή με μπριζόλες μποσχαρίσες?
 
Lydia
9. 02-11-2010 16:46
 
Δεν έχω δοκιμάσει αλλά γιατί όχι; Απλά το μοσχάρι είναι πιο σκληρό. 
Θα θέλει και προσοχή στο ψήσιμο μην παραψηθούν και σκληρύνουν. 
Αν το δοκίμαζα, μάλλον θα έβαζα σπαλομπριζόλα που έχει λίγο λίπος και είναι πιο μαλακιά, και όχι κόντρα που είναι πολύ στεγνή και θέλει ελαφρύ ψήσιμο.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )