Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Τούρτα σοκολάτα Νο.01 (πολύ σοκολάτα!)
Τούρτα σοκολάτα Νο.01 (πολύ σοκολάτα!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 15
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Παρασκευή, 17/08/07

Η τούρτα αυτή έχει για βάση ένα κέικ με ρευστή σοκολάτα και με ελαφρώς καραμελιζέ κρούστα, κρέμα μους σοκολάτα, και πλούσια σάλτσα σοκολάτας για επικάλυψη

Βάση τούρτας

Υλικά :

  • 1/2 πακέτο βούτυρο
  • 1 κουβερτούρα
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ.τσαγ.ζάχαρη
  • 1/2 φλ.τσαγ.αλεύρι
  • 1/2 φλυτζ. καβουρντισμένο και τριμμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση :
Λυώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία. Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε, και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε καλά τη φόρμα για τούρτες που βγαίνει το στεφάνι. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση, 15-20 μόνο λεπτά. Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Στο κέντρο μένει ρευστό σαν ωμό και μπορεί να βουλιάξει και λίγο, μή φοβηθείτε.

Κρέμα (η γνωστή μούς)

Υλικά :

  • 1 μόρφατ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 πακέτο κακάο
  • 1 κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση :
Χτυπάμε τη μόρφατ να αφρατύνει, προθέτουμε το ζαχαρούχο και μετά το κακάο κοσκινισμένο. Τέλος την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση (τη βάση αν θέλουμε τη ραντίζουμε με λίγο ποτό, κονιάκ, μαύρο ρούμι, ή αμαρέτο βάζω εγώ) και βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξει. π.χ. από το πρωί θα είναι έτοιμη το απόγευμα.

Σως επικάλυψης

Υλικά :

  • 2 κουβερτούρες
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Λειώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.Βγάζουμε το στεφάνι από το γλυκό και ρίχνουμε τη σως πρώτα στο κέντρο, και μετά προς τις άκρες, αφήνοντας να τρέξει και λίγο στα πλάγια δήθεν τυχαία. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο καβουρντισμένο και τριμμένο να κολλήσει στη σως.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 30265
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 20-08-2007 07:21
 
Αρχοντια μου , αυτη την τουρτα μας υτην ειχες πει καποια στιγμη στο hungry και την ειχα κανει στην γιορτη του ανδρα μου και ηταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!
 
JOANNA
2. 20-08-2007 22:13
 
Χαίρομαι που σας άρεσε!! Για όσους αγαπούν τη σοκολάτα, αυτή είναι η πιο πετυχημένη μου, γιατί συνδυάζει τα τρία πιο αγαπημένα σοκολατένια γλυκά: βάση υγρό κέικ, γέμιση μους, πλούσια σως για επικάλυψη. Την καταχώρησα λοιπόν εδώ, να την έχουμε...
 
3. 23-08-2007 11:59
 
Αρχοντία καλημέρα. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις τι διάμετρο έχει η φόρμα που ψήνεις το παντεσπάνι; Γιορτάζει η κόρη μου σε λίγες ημέρες και θέλω να την φτιάξω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
4. 23-08-2007 13:00
 
Καλημέρα Σοφία! Η φόρμα μου είναι 26 εκ. 
Πολλές ευχές για τη μικρή σου!!
 
5. 23-08-2007 13:23
 
Ευχαριστώ πολύ, αν και δεν είναι και τόσο μικρή. 22 ετών και φοιτήτρια!!
 
6. 23-06-2008 17:15
 
eyxaeistw poli tin ekana kai egine anarpasti nase kala dwse kiales sintages me tourtes ama exeis
 
AudiS3quattro
7. 10-12-2008 12:07
 
Αρχοντία την έκανα στην γιορτή του άντρα μου και δεν έμεινε ούτε ένα κομμάτι...Ευχαριστούμε για την συνταγή.  
Για στόλισμα έβαλα πάνω από το σοκολατένιο γλάσο κομματάκια από φύλλα χρυσού και έγινε πολύ εντυπωσιακή!
 
stamkoz
8. 11-12-2008 11:30
 
Θα προσπαθήσω σήμερα να την κάνω που έχουν γεννέθλια τα αδέρφια μου!Ελπίζω να πετύχει!ευχαριστώ για τη συνταγή :zzz :zzz
 
pennyfr
9. 25-02-2009 11:09
 
ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΛΙΓΟ ΡΕΥΣΤΗ Η ΚΡΕΜΑ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΦΙΞΕΙ ή ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ??
 
PETROULA
10. 25-02-2009 12:42
 
Πρέπει να κρυώσει καλά για να σφίξει. Την φτιάχνω το πρωί, και την κόβω το απόγευμα. Μπαίνει και κατάψυξη για να σφίξει πιο γρήγορα.
 
arhontia
11. 27-12-2012 23:37
 
Αρχοντια μου ηθελα να σε ρωτησω κατι.Αφου το παντεσπανι θα βγει υγρο,σε ποσα μεροι θα το χωρισω;Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μας πεις πως συναρμολογεις την τουρτα;Φαινεται πεντανοστιμη και θελω να την κανω για τα γενεθλια του καλου μου!
 
Konstantinou
12. 25-10-2014 17:23
 
Με καθυστερηση 2 ετων ειδα το τελευταίο σχόλιο. Δεν το χωρίζουμε σε οριζοντιες φετες όπως το παντεσπάνι. Το αφήνουμε όπως είναι ως βαση για την τούρτα.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 19/03/11 )