Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γιουβαρλακια αυγολεμονο Νο.01
Γιουβαρλακια αυγολεμονο Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Melenia   
Κυριακή, 19/08/07

gioubarlakia_400Υλικά :

  • ½ κιλο κιμα
  • 2 κουταλιες σουπας ρυζι νυχακι
  • 1 κρεμμυδι ξερο περασμενο στο μουλτι
  • ¼ ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
  • Αλευρι
  • Αλατι-πιπερι
  • 1 αυγο
  • Χυμο απο μισο λεμονι
Εκτέλεση:
  • Ζυμωσα τον κιμα μαζι με το ρυζι, το κρεμμυδι και τον μαιντανο.
  • Εφτιαξα μπαλακια και τα αλευρωσα μεσα σε ενα πιατο.
  • Εβαλα ενα λιτρο νετρο να βρασει, και οταν αρχισε να κοχλαζει εριξα και τα κιμαδομπαλακια.
  • Εβρασα τη σουπα για περιπου μιαμιση ωρα (ισως και λιγοτερο να αρκουσε).
  • Εσβησα το ‘ματι’ και αρχισα το αυγολεμονο. Χωρισα το αυγο και χτυπησα το ασπραδι μεχρι να αφρισει καλα.
  • Προσθεσα τον κροκο και το χυμο λεμονιου ανακατευοντας συνεχεια.
  • Με προσοχη αρχισα να ριχνω και λιγο λιγο το ζουμι της σουπας στο αυγολεμονο.
  • Μετα απο περιπου δυο κουταλες, αναποδογυρισα το αυγολεμονο στην κατσαρολα και σερβιρα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 38689
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 19-08-2007 20:35
 
αυτα τα γιουβαρλακια τα φτιαχνει και η μαμα μου μελενια μου και πολλες φορες πρισθετει στο φαγητο αρακα και ψιλοκομμενο καροτακι και καποιες φορες λιγο ανηθο.δοκιμαστε το και ετσι μπραβο μελενια πολυ ωραια συνταγη
 
margarita79
2. 27-08-2007 21:27
 
Τα ξαναεκανα σημερα ΜΕ καροτο και ψιλοκομενο κρεμμυδακι (το πρασινο) γιατι δεν ειχα μπιζελια. Πολύ ωραια εγιναν! Μραβο για την προσθεση-ευχαριστω
 
melenia
3. 18-09-2007 11:06
 
Μελένια πολύ ωραία τα γιουβαρλάκια σου. Έτσι τα κάνω κι εγώ περίπου. Δηλαδή προσθέτω 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο όταν βράζει το νερό. Επίσης ψιλοκόβω καροτάκι και προσθέτω και 2 κουταλιές της σούπας ρύζι και στη σούπα. Τέλος στο αυγολέμονο προσθέτω και 1 κουταλάκι του γλυκού corn flour (έτσι γίνετε πιο βελούδινη η σούπα) και στο τέλος σερβίρω με τριμμένο μπαχάρι. Φιλάκιααααα
 
zoi
4. 19-09-2007 15:10
 
Μελένια το αγαπημένο μου φαγητό 
φιλάκια 
 
zoi
5. 19-09-2007 14:34
 
τα κατάφερααααααααααααααααααα 
γιούπι!!!
 
zoi
6. 18-03-2008 15:23
 
παρολο που είμαι καινούργια στο site θα πω πως κάνω τα γιουβαρλάκια. εκτός απο τα υλικά της συνταγης τριβω και μια πατατα ,καροτο ,σελινοριζα και σελινο στον τριφτη και τα ζυμωνω μαζι με τον κιμα. τα βραζω οπως στην παραπανω συνταγη. γινονται οειρικα και πολυχρωμα με ωραια εμφανιση
 
laimargi
7. 20-09-2009 09:16
 
Έτσι περίπου τα φτιάχνει και η γιαγιά μου και γίνονται ωραία με τη διαφορά ότι δεν κάνει αυγολέμονο. Ανακατεύει χυμό 1-2 λεμονιών σε αλεύρι προσθέτοντας σιγά σιγά νερό και το ρίχνει στην κατσαρόλα για να πάρει μια βράση. Πάντως, μιάμιση ώρα βράσιμο είναι πάρα πολύ. 40 λεπτά αρκούν για να βράσουν :)
 
soultana

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )