Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πλαστος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από joanna   
Δευτέρα, 20/08/07
Σημερα μιλαγαμε στο chat για πιτες και σας παραθετω την δικη μου αγαπημενη ηπειρωτικη πιτα ...
Υπαρχουν πολλες παραλαγες εγω θα σας γραψω πως την κανουμε στην Αρτα ..
Ακριβης δοσολογιες δεν εχω μιας και η μαμα μαγειρευει με το ματι
Υλικα
  • Χορτα της αρεσκιας σας με οτι μυρωδικα σας αρεσουν (σπανακι ,σεσκουλα ,λαπατα κρεμμυδακι φρεσκο , ανηθο ή οτι αλλο σας αρεσει )
  • τριμμενη φετα
  • καλαμποκισιο αλευρι
  • λαδι
Εκτελεση
Πλενω τα χορτα και το κοβω σε κομματια , αλατιζω και ριχνω και τριμμενη φετα ..
Φτιαχνω ενα χυλο απο καλαμποκισιο αλευρι νερο αλατακι και λιγο λαδι ουτε πολυ σφιχτο ,ουτε πολυ αραιο , φανταστειτε να μπορει να απλωνεται ..
Λαδωνω ενα ταψι και βαζω απο τον χυλο να καλυψω τον πατο του ταψιου επειτα βαζω τα χορτα και τελειωνω παλι με χυλο ...Ριχνω λιγο λαδακι απο πανω και ψηνω μεχρι να ροδισει ...
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ !!!!!
Μπορειτε στο χυλο να βαλετε γαλα αντι για νερο , στο χωριο βαζουν συχνα πυκνα ξυνογαλο παραγωγης τους
σε αλλες περιοχες δεν φτιαχνουν χυλο αλλα ριχνουν ετσι σκετο το αλευρι και καταβρεχουν επειτα με νερο ...
Μολις το ξανα φτιαξει η μανα μου θα μετρησω ακριβως τις αναλογιες ...
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10122
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/08/07 )