Υλικά - 1/2 κιλό ρεβίθια
- λίγη μαγειρική σόδα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κούπα ρύζι
Παρασκευή Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με τη σόδα. Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε τα βράσουν σε αλατισμένο νερό, ξαφρίζοντάς τα. Μόλις βράσουν και μαλακώσουν αρκετά, ρίχνουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Βράζουμε ξανά μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό. Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να χυλώσει η σούπα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι και είναι έτοιμο. Σημείωση: Με όσα ρεβίθια μας περισσέψουν την άλλη μέρα κάνουμε το εξής: Χτυπάμε στο μίξερ τα ρεβίθια (με λίγο από το ζωμό τους), λίγο λάδι, λίγο λεμόνι και λίγο ταχίνι και έχουμε μια ωραιότατη σαλάτα χούμους. Καλή όρεξη!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 33831 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |