Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρεβίθια με ρύζι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από litsa   
Τετάρτη, 29/08/07
Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • λίγη μαγειρική σόδα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ρύζι
Παρασκευή

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με τη σόδα.
Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε τα βράσουν σε αλατισμένο νερό, ξαφρίζοντάς τα.
Μόλις βράσουν και μαλακώσουν αρκετά, ρίχνουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Βράζουμε ξανά μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό. Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να χυλώσει η σούπα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι και είναι έτοιμο.
Σημείωση: Με όσα ρεβίθια μας περισσέψουν την άλλη μέρα κάνουμε το εξής: Χτυπάμε στο μίξερ τα ρεβίθια (με λίγο από το ζωμό τους), λίγο λάδι, λίγο λεμόνι και λίγο ταχίνι και έχουμε μια ωραιότατη σαλάτα χούμους.

Καλή όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 30102
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 29-08-2007 16:42
 
Λίτσα νομίζω ότι ήρθε η ώρα για τον μικρό μου (είναι 13 μηνών) να δοκιμάσει ρεβύθια. Νομίζω ότι έτσι θα του αρέσουν πολύ. Θα βάλω και Λίγο λεμονάκι. Εμείς με ρυζάκι κάνουμε και τις φακές μερικές φορές, έτσι για αλλαγή. Ευχαριστούμε και φιλιά
 
zoi
2. 30-08-2007 08:54
 
Ζωή, πρώτα από όλα να χαίρεσαι το μωράκι σου! 
Είμαι σίγουρη πως θα του αρέσουν πολύ έτσι τα ρεβύθια (σου μιλάω εκ πείρας, και τα δικά μου μόνο έτσι τα τρώνε). 
Φιλιά.
 
litsa
3. 07-09-2007 10:59
 
litsa τα ρεβύθια έγιναν πολυ ωραία. Πρόσθεσα μόνο αλάτι, πιπέρι και μερικά φύλλα δάφνης. Ευχαριστούμεεεεεε
 
zoi
4. 07-09-2007 11:08
 
Χαίρομαι που άρεσαν στο μικρό σου. 
Φιλάκια.
 
litsa
5. 29-11-2007 13:49
 
Μμμ, είναι το αγαπημένο μου φαγητό. Μόνο που θα μου επιτρέψεις να βάλω μια άλλη εκδοχή, όπως τα μεγειρεύουμε στην Εύβοια. Βράζουμε τα ρεβύθια με κρεμμύδι και καρότο για περισσότερη γεύση και για να μειώσει αν θέλετε το φούσκωμα που έχουμε όταν τα τρώμε. Μόλις βράσουν, τότε ρίχνουμε το ρύζι. Αφού βράσει και αυτό, τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο που έχουμε κάψει πιο πριν στην φωτιά. Ως πιο υγεινή λύση, ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος όπως είναι, παίρνοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά του και αποφεύγοντας τις καούρες, που αντιμετωπίζουν μερικοί με το μαγειρεμένο λάδι. 
 
Όπως και να \'χει αυτό είναι ένα φαγητό που μου αρέσει πάρα πολύ. :)  
 
litsa, χαίρομαι που έβαλες αυτή την συνταγή, γιατί οι περισσότεροι δεν την ξέρουν και αυτό με παραξενεύει. Είχα την εντύπωση πως είναι αρκετά διαδεδομένη ως συνταγή.
 
Pan
6. 06-12-2007 15:04
 
Καλά τα ρεβύθια της Λίτσας έχουν καθιερωθεί!!! νοστιμιά!!! βρήκα κι αυτό Ρύζι με ρεβύθια (Ντουμπάι) Διαφορετικό... το έβαλα εδώ να το έχουμε κι αυτό. Φιλιά
 
zoi
7. 07-12-2007 01:01
 
Λίτσα μου!!!θαύμα το φαγητουλι σου!!!μια μικρή συμβουλή!!!για το υπέροχο και γεμάτο υγεία πιάτο!!! 
ένα φύλλο δάφνης και λίγο θυμάρι,γενικά στα όσπρια,αποφεύγουμε το φούσκωμα,και τα επακόλουθα του....!!!φιλάκια!!! :zzz
 
kleiw
8. 09-01-2008 19:42
 
Καλησπέρα! Όλο ερωτήσεις είμαι αλλα υπόσχομαι να ανεβάσω μία συνταγή σύντομα! Η ερώτηση τώρα: Πόση ώρα θέλουν τα ρεβίθια βράσιμο πριν ρίξουμε το ρύζι? Στο περίπου πάντα!
 
Eisheth
9. 13-01-2008 20:13
 
Η συνταγή εκτελέστηκε μαζί με όλες της συμβουλές και τα υλικά της Pan και της Κλειώς! Aπόλυτη επιτυχία :grin
 
Eisheth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 09/02/10 )