Ειμαι καινουργια στο site. Το βρισκω εξαιρετικό και θα ήθελα να υποβάλω αυτη τη συνταγή για carrot cake που ειχε κερδισει σε διαγωνισμο των New York Times και σερβιριζοταν σε ενα πολυ καλο εστιατοριο της Ν. Υόρκης. Εινα ευκολο και πολυ γευστικο.
Υλικα - 4 αυγα χτυπημενα
- 2 φλυτζανια αραβοσιτελαιο ή ηλιελαιο
- 2 φλυτζανια ζαχαρη
- 3 φλυτζανια τριμμενα καροτα
- 1/2 φλυτζανι κομματακια ανανα απο κονσερβα
- 1/2 φλυτζανι ξανθες σταφιδες
- 3 φλυτζανια αλευρι
- 2 κουταλακια γλυκου baking powder
- 2κουταλακια γλυκου σοδα
- 2 κουταλακια γλυκου κανελλα
- 2 κουταλακια γλυκου τζιντζερ
- 2 κουταλακια γλυκου allspice
Επικαλυψη (προαιρετικα): - 200 γραμ. cream cheese
- 4 κουταλιες βουτυρο
- 2 κουταλακια γλυκου υγρη βανιλια
- 1 φλυτζανι ζαχαρη αχνη
- Χοντροκομμενα καρυδια
Εκτέλεση
Χτυπηστε μαζι αυγα, λαδι, καροτα ανανα, σταφιδες για 3 εως 5 λεπτα. Κοσκινιστε αναμεμειγμενα τα στερεα συστατικα και αναμειξτε τα με το υγρο μειγμα Ψηστε το ή σε δυο (αν βαλετε ενδιαμεσα κρεμα) ταψακια διαμετρου 22.5 εκατοστων ή σε 1 μεγαλη φορμα για κεηκ ή σε ενα μεγαλυτερο ταψι 35-45 λεπτα σε 180 βαθμους. Απλωστε την κρεμα επικαλυψης (αν τη θελετε) ενδιαμεσα η μονο στην πανω επιφανεια του κεηκ και διακοσμηστε με μισα ή χοντροκομμενα καρυδια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 18286 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |