Falafel No.01 (φαλαφελ με σως γιαουρτιού) |
|
Έχει υποβληθεί από litsa
|
Πέμπτη, 06/09/07 |
Φωτογραφία απο το μέλος: flora Υλικά Για τα Φαλάφελ - 250 γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 5 κουταλιές μαϊντανό
- 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- μερικά φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Για τη σως γιαουρτιού - 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- λάδι, για τηγάνισμα
Παρασκευή - Αφήνετε τα ρεβίθια σε μπολ με κρύο νερό και τα αφήνετε όλη νύχτα.
- Στραγγίζετε καλά τα ρεβίθια και τα μεταφέρετε στο μπλέντερ. Τα χοντροκόβετε.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά του φαλάφελ και συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα στο μπλέντερ ώσπου να φτιάξετε λείο πολτό.
- Τον αφήνετε να μείνει 30 λεπτά.
- Για να ετοιμάσετε τη σως, βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάτε ώσπου να φτιάξετε λείο πολτό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τον πολτό στην άκρη ώσπου να τον χρησιμοποιήσετε.
- Βρέχετε λίγο τα χέρια σας και πλάθετε με το μείγμα φαλάφελ 24 οβάλ κροκέτες σε μέγεθος αβγού.
- Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι 5 εκ. λάδι και τηγανίζετε τα φαλάφελ λίγα λίγα για 2-3 λεπτά, ή ώσπου να πάρουν βαθύ χρώμα.
- Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τα διατηρείτε ζεστά στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να μαγειρέψετε το υπόλοιπο μείγμα.
- Στρώνετε σε πιατέλες μερικά φύλλα ρόκας, τοποθετείτε από πάνω τα φαλάφελ και προσθέτετε λίγη σως. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 31008 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/07/10 )
|