Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Falafel No.01 (φαλαφελ με σως γιαουρτιού)
Falafel No.01 (φαλαφελ με σως γιαουρτιού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από litsa   
Πέμπτη, 06/09/07
getattachment.aspx_1_01
Φωτογραφία απο το μέλος: flora
Υλικά

Για τα Φαλάφελ

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 5 κουταλιές μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • μερικά φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Για τη σως γιαουρτιού

  • 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λάδι, για τηγάνισμα
Παρασκευή
  • Αφήνετε τα ρεβίθια σε μπολ με κρύο νερό και τα αφήνετε όλη νύχτα.
  • Στραγγίζετε καλά τα ρεβίθια και τα μεταφέρετε στο μπλέντερ. Τα χοντροκόβετε.
  • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά του φαλάφελ και συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα στο μπλέντερ ώσπου να φτιάξετε λείο πολτό.
  • Τον αφήνετε να μείνει 30 λεπτά.
  • Για να ετοιμάσετε τη σως, βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάτε ώσπου να φτιάξετε λείο πολτό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τον πολτό στην άκρη ώσπου να τον χρησιμοποιήσετε.
  • Βρέχετε λίγο τα χέρια σας και πλάθετε με το μείγμα φαλάφελ 24 οβάλ κροκέτες σε μέγεθος αβγού.
  • Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι 5 εκ. λάδι και τηγανίζετε τα φαλάφελ λίγα λίγα για 2-3 λεπτά, ή ώσπου να πάρουν βαθύ χρώμα.
  • Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τα διατηρείτε ζεστά στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να μαγειρέψετε το υπόλοιπο μείγμα.
  • Στρώνετε σε πιατέλες μερικά φύλλα ρόκας, τοποθετείτε από πάνω τα φαλάφελ και προσθέτετε λίγη σως. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 31008
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 07-09-2007 11:29
 
Γεια σου βρε Λίτσα, με προλαβες. 
Η μητέρα μου τα φτιάχνει με κουκιά. Αν και νομίζω ότι το σωστό είναι με ρεβύθια.
 
sgr
2. 07-09-2007 13:20
 
Και με κουκιά ωραία είναι. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ!!
 
litsa
3. 04-03-2009 17:51
 
απλα συγχαρητηρια :zzz
 
alexdrama
4. 01-10-2009 11:22
 
πάρα πολύ ωραία συνταγή θα δοκιμαστεί άμεσα ...
 
marylou
5. 20-06-2010 09:33
 
Τα δοκιμάσαμε και ήταν πεντανόστιμα :zzz :zzz  
Η μόνη ένστασή μου είναι πως σε καμία περίπτωση δεν κατάφερα "λείο μείγμα", χωρίς αυτό να αφαιρεί από την εμφάνιση ή τη γεύση, και πως τα κομμάτια που βγήκαν ήταν 15, που ενδεχομένως να τα έκανα εγώ πιο μεγάλα από ότι συνηθίζεται. 
Τα τύλιξα σε αραβικές πίτες με ρόκα, τομάτα, μπαστουνάκια αγγουριού και τη σως γιαουρτιού και καλοφάγαμε :)
 
Flora
6. 16-01-2011 13:33
 
re paidia alati den vazoume einai dinaton???? :? :? :?
 
ioannaxx
7. 16-01-2011 19:04
 
Τα πάντα είναι δυνατά ioannaxx, εξαρτάται από τα γούστα και τις ορέξεις τους καθενός :roll 
Αν ποτέ τα φτιάξεις δοκίμασε και διόρθωσε τη γεύση με ότι αρτυμα θέλεις. :)
 
Flora
8. 17-01-2011 00:46
 
ta ekana simera!!diskoleutika sto plasimo giati anoigan ta kataramena :( kai ta ksanaeplatha !! 
meta nomizo oti ekana lathos sto ladi!ekege poli kai me to pou ta erixna panikos!!! :eek pia 2 lepta!!!!miso lepto kai an!eno eixan oraio xroma apo mesa den itan kala tiganismena!! 
 
i sws itan foveriiii!!!  
 
tha ta ksanakano kai nomizo tha exei kaliteri epitixia !! 
 
ps. evala alati
 
ioannaxx

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/07/10 )