Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Αφιερώματα arrow Γιατί είναι επικίνδυνο να μαρινάρω τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου;
Γιατί είναι επικίνδυνο να μαρινάρω τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου; Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KATE   
Σάββατο, 08/09/07
Γιατί είναι επικίνδυνο να μαρινάρω τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου;
Τα βακτηρίδια πολλαπλασιάζονται ταχύτατα σε θερμοκρασία δωματίου, επομένως για λόγους ασφαλείας τα τρόφιμα θα πρέπει να παραμένουν στο ψυγείο όταν μαρινάρονται. (Η κατάψυξη ελαττώνει το ρυθμό ανάπτυξης των βακτηριδίων .)
Μαρινάδα η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε ωμά κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά περιέχει υγρά από τα τρόφιμα αυτά. Τα υγρά μπορεί να περιέχουν βακτηρίδια τα οποία εάν καταναλωθούν μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες.
Το οξύ στη μαρινάδα δε σκοτώνει τα βακτηρίδια, επηρεάζει ελάχιστα το ρυθμό ανάπτυξής τους

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 13515
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 08-09-2007 12:21
 
πολυ ενδιαφερον ευχαριστουμε ΚΑΤΕ.δηλαδη τι προτεινεις?ειναι καλυτερο να πεταμε τη μαριναδα και οχι να τη βαζουμε στο φαι?ευχαριστω
 
margarita79
2. 08-09-2007 23:45
 
Αν τα υγρά της μαρινάδας χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα, με το βρασμό δεν σκοτώνονται τα βακτηρίδια που πιθανώς έχουν αναπτυχθεί; 
Πάντως εκτός ή έντός ψυγείου φαντάζομαι θα αλλάζει ο χρόνος παραμονής: στο ψυγείο μπορείς να μαρινάρεις όλη νύχτα, ενώ εκτός καμιά ώρα.
 
arhontia
3. 13-09-2007 02:24
 
Διστυχώς για λόγους ασφαλείας τα τρόφιμα θα πρέπει να παραμένουν στο ψυγείο οσο μαρινάρονται. 
Εγω, λόγω παραξενίας την πετάω! :)
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/10/07 )