Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κεικ υγεινό με αμύγδαλα και σοκολάτα
Κεικ υγεινό με αμύγδαλα και σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Lydia   
Κυριακή, 09/09/07

Για την μακρόστενη φόρμα του κεικ

Υλικά
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. becel
  • 220 γρ. αλεύρι
  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
  • 50 γρ. αμύγδαλα σκόνη στο multi
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 2 κουταλιές σούπας κακαο light
  • δύο ατομικά γαλατάκια εβαπορέ light (λόγω ανωτέρας βίας, βλέπε κάτω)
Εκτέλεση

Ανακατεύω becel me ζάχαρη, μετά ρίχνω τα αυγά. Προσθέτω το λικέρ, τα αμύγδαλα και μετά αλέυρι και baking. Επειδή μου βγήκε κάπως σφιχτή ζύμη έριξα και τα γαλατάκια...που κανονικά δεν χρειάζονται...
Μετά παίρνω από το μείγμα 2 κουταλιές σούπας περίπου και τα ανακατεύω με το κακάο.
Βουτυρώνω και αλευρώνω φόρμα του κεικ και ρίχνω μισό από το λευκό μείγμα, στην μέση το σοκολατένιο μείγμα και πάνω πάλι το λευκό.
Ψήνω σε αέρα και πάνω κάτω αντίσταση (αυτή την επιλογή την έχει ο φούρνος μου) για 70 λεπτά σε 140 βαθμούς.
Σερβίρω με σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο (με καστανή ζάχαρη και αυτή).
Χωρίς την μαρμελάδα μια φέτα υπολογίζω ότι έχει 180 θερμίδες.

Καλή Επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11188
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 11-09-2007 17:35
 
Δεν ήξερα ότι υπάρχει κακάο light, τι μαθαίνει ο άνθρωπος; :grin :grin ;)
 
Lia_P
2. 11-09-2007 18:12
 
μα φυσικά και υπάρχει cadbury light που κανονικά είναι για ρόφημα αλλά δεν μασάμε και την βάζουμε και σε κεικ :grin :grin :grin  
Και βγαίνει ΤΕΛΕΙΟ 8)
 
lydia
3. 23-11-2008 20:36
 
Μπραβο βρε λυδία, που έχεις και ωραίο όνομα! Και μου αρέσουν υπερβολικα τα κεηκ αλλά παχαίνουν...γιουπιιιι βρηκα κεήκ light ! 
αλλά πως υπολόγισες τις θερμίδες για το κάθε κομμάτι? και φαντάζομαι εννοείς πολύ λεπτή φέτα ε?
 
xanthopoula
4. 24-11-2008 00:27
 
xanthopoula, δεν ξέρω αν θα σου απαντήσει η Λυδία γιατι έχει πολύ καιρό να φανεί απο τα λημέρια μας. θέλω να σου πω ότι προσφατα κυκλοφόρησε στο σουπερ μαρκετ και φαρίνα ολικής αλεσεως για κεικ και γλυκά, πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι ακόμα πιο υγιεινό το κεικ. Αμα το φτιάξεις ενημερωσέ μας εαν σου αρεσε.
 
MB04
5. 28-05-2009 16:15
 
Απ'όσο ξέρω το becel δεν χρησιμοποιείται σε υψηλές θερμοκρασίες (το γράφει η συσκευασία). Μία απλή μαργαρίνη κάνει την δουλειά.
 
PENNY83

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )