Για την μακρόστενη φόρμα του κεικ Υλικά - 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 ασπράδια αυγών
- 2 κρόκοι αυγών
- 150 γρ. becel
- 220 γρ. αλεύρι
- 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
- 50 γρ. αμύγδαλα σκόνη στο multi
- 1 φακελάκι baking powder
- 2 κουταλιές σούπας κακαο light
- δύο ατομικά γαλατάκια εβαπορέ light (λόγω ανωτέρας βίας, βλέπε κάτω)
Εκτέλεση Ανακατεύω becel me ζάχαρη, μετά ρίχνω τα αυγά. Προσθέτω το λικέρ, τα αμύγδαλα και μετά αλέυρι και baking. Επειδή μου βγήκε κάπως σφιχτή ζύμη έριξα και τα γαλατάκια...που κανονικά δεν χρειάζονται... Μετά παίρνω από το μείγμα 2 κουταλιές σούπας περίπου και τα ανακατεύω με το κακάο. Βουτυρώνω και αλευρώνω φόρμα του κεικ και ρίχνω μισό από το λευκό μείγμα, στην μέση το σοκολατένιο μείγμα και πάνω πάλι το λευκό. Ψήνω σε αέρα και πάνω κάτω αντίσταση (αυτή την επιλογή την έχει ο φούρνος μου) για 70 λεπτά σε 140 βαθμούς. Σερβίρω με σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο (με καστανή ζάχαρη και αυτή). Χωρίς την μαρμελάδα μια φέτα υπολογίζω ότι έχει 180 θερμίδες. Καλή Επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11188 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |