Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σου Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Rena   
Κυριακή, 09/09/07
sou1_400

Πάντα είχα την εντύπωση ότι τα σου είναι χρονοβόρα στην παρασκευή τους, με τη δοκιμή όμως διαψεύστηκα. Χρειάστηκε συνολικά μόνο μία ώρα, μαζί με το ψήσιμο της ζύμης και την παρασκευή της κρέμας και της καραμέλας, και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο.

Υλικά :

Για τη ζύμη

  • ¾ κούπας νερό
  • ½ κούπας βούτυρο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 σφηνάκι γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 3 ¼ φλιτζάνι γάλα
  • 5 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
Για την καραμέλα
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 5 κ.σ νερό

Εκτέλεση :

Ξεκίνησα φτιάχνοντας τη ζύμη.

Σε μια κατσαρόλα έβαλα το νερό με το βούτυρο μέχρι να κοχλάσουν. Κατέβασα από τη φωτιά και έριξα το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια έριξα τα αυγά και το γάλα. Συνέχισα να ανακατεύω, μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Η ζύμη μου ήταν έτοιμη και είχε μια γυαλιστερή και παχύρευστη μορφή χωρίς όμως να είναι νερουλή, στεκόταν. Την έβαλα σε κορνέ και έστρωσα ένα λαδόχαρτο στο ταψί μου. Σχημάτισα μπαλίτσες μεγέθους βανίλιας και τις έψησα σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω και κάτω αντίσταση) για 15 λεπτά στους 200οC και για άλλα 15 λεπτά στον αέρα στους 150ο C. Είχαν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.Άφησα τις μπαλίτσες να κρυώσουν και ξεκίνησα να ετοιμάζω την κρέμα.

Σε μισό ποτήρι γάλα διέλυσα το άνθος αραβοσίτου και έβαλα το υπόλοιπο γάλα να βράζει. Όταν άρχισε να κοχλάζει το έβγαλα από τη φωτιά και έριξα μέσα το άνθος, τη ζάχαρη και το ανθόνερο (αυτό αν δε σας αρέσει το παραλείπετε).

Στη συνέχεια ξαναασχολήθηκα με τα σου, τα οποία είχαν στο μεταξύ κρυώσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα έκοψα φτιάχνοντας μια τσέπη (δηλαδή τα έκοψα χωρίς να τα χωρίσω τελείως μεταξύ τους). Τα γέμισα με την κρέμα και έτοιμα.

Τώρα ήταν η σειρά της καραμέλας. Έριξα τη ζάχαρη με το βούτυρο και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύοντας συνέχεια περίμενα μέχρι να πάρει η καραμέλα ένα χρώμα σαν του ουίσκι. Όταν χρύσισε και η καραμέλα μου την έριξα καυτή κουταλιά κουταλιά πάνω στα σου.

sou_400

Ήταν έτοιμα και μάλιστα πολύ γρήγορα μη σας μπερδεύει το μεγαλούτσικο κείμενο π.χ για την κρέμα οι οδηγίες υπάρχουν και πάνω στο πακέτο, δε χρειάζεται να τις δείτε από εδώ.

Να σημειώσω ότι τα σου μπορούν να γίνουν και με αλμυρή γέμιση για όσους δεν αρέσκονται στα γλυκά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροκφόρ, κρεμώδη τυριά ή ακόμη κι αλλαντικά.

Υ.Γ. Επιτέλους έβγαλα κι εγώ νορμάλ φωτογραφίες..έμαθα πως παίζει η ψηφιακή..:)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8307
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 10-09-2007 01:58
 
πολυ καλο τι ειναι ε?
 
tats
2. 10-09-2007 09:27
 
Φανταστικά τα σου σου Ρένα μου. Μου τρέξανε τα σάλια. 
Και αφού λες οτι γίνονται εύκολα θα τα δοκιμάσω.
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/05/10 )