Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ υγρό σοκόλαση Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 10/09/07
dsc01293_400

Πρόκειται στην ουσία για υγρό κέικ σοκολάτας, το οποίο βρήκα σε περιοδικό χωρίς την επικάλυψη και τις βανίλιες. Μπορεί να γίνει και χωρίς την επικάλυψη και να το συνοδεύσουμε ακόμη και ζεστό με παγωτό.

Υλικά για το κέικ:

  • 250gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200gr βούτυρο
  • 100gr ζάχαρη άχνη
  • 2 συσκευασίες βανίλια
  • 4 αυγά
  • Υλικά για την επικάλυψη:
  • 100gr λευκή σοκολάτα
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση:
dsc01290_400

Βάζω την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος στο μάτι της κουζίνας σε πολύ μικρή θερμοκρασία ώστε να λιώσουν και να μην καεί η σοκολάτα. Αν θέλετε μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί. Εμένα με βολεύει ο πρώτος τρόπος. Έπειτα κατεβάζω από το μάτι και προσθέτω τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τέλος τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύω πολύ καλά. Ρίχνω το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ (εγώ χρησιμοποιώ μικρή καρδιά ή τη στενόμακρη την απλή φόρμα) και ψήνω στους 190oC στον αέρα μέχρι η οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσουμε το κέικ να βγει υγρή αλλά χωρίς ίχνη από αυτό. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την επικάλυψη ως εξής. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε την λευκή σοκολάτα (ή σε μπεν μαρί) προσθέτουμε λίγη κρένα γάλακτος και το βούτυρο κι ανακατεύουμε. Με αυτή την επικάλυψη περιχύνουμε το κέικ το οποίο στη μέση του θα βαθουλώσει λιγάκι (επειδή είναι υγρό δεν παραμένει φουσκωμένο).

Έχω χρησιμοποιήσει την ίδια ακριβώς συνταγή για το κέικ σε φόρμα για 12 muffin τα οποία τα έψησα για 10-12min σε πολύ δυνατό φούρνο με αποτέλεσμα εκπληκτικό. Αυτά τα σερβίρουμε μόλις βγουν από το φούρνο με παγωτό δίπλα τους και η σοκολάτα τρέχει ρευστή από μέσα τους.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (96) | Εμφανίσεις: 60928
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 10-09-2007 16:12
 
Ζωή πραγματικά σοκόλαση!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Μου άρεσε η ιδέα της επικάλυψης με λευκή σοκολάτα.
 
rena
2. 10-09-2007 16:18
 
rena παρακαλώ. Το αφιερώνω σε όσους λατρεύουν τη σοκολάτα! εγώ είμαι εξατρημένη πάντως
 
zoi
3. 10-09-2007 22:39
 
:zzz πολύ καλό, αλλά θα προτιμούσα μόνο μαύρη σοκολάτα .. καλό!!
 
tats
4. 11-09-2007 10:13
 
tats μπορείς να κάνεις την επικάλυψη και με κουβερτούρα με τον ίδιο τρόπο. :)
 
zoi
5. 11-09-2007 23:17
 
θα το φτιαξω και με κουβερτουρα και θα σου πω :)
 
tats
6. 10-04-2008 10:43
 
Ζωή δεν έχει καθόλου αλεύρι στο μείγμα? Μόνο σοκολάτα, βούτυρο, αυγά και ζάχαρη? Αυτό πρέπει να βγαίνει αφρός!!! Απάντησέ μου please γιατί θέλω να το φτιάξω!!
 
Mary
7. 10-04-2008 12:45
 
Μαίρη καλημέρα, εγω που έχω την ίδια συνταγή έχει 100 γρ αλεύρι (φαριναπ). 
 
Γίνεται καταπληκτικό. Το φτιάχνω πάντα στο μαφινοταψάκι και ψήνω στους 200 βαθμούς για 12-14 λεπτά (αυστηρά). 
 
για σιρόπι κάνω το εξής: 
 
Υλικά  
==== 
60-80 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα ή υγείας Παυλίδη 
1-2 κουταλιές βούτυρο (της σούπας) 
3 κουταλιές κακάο ‘’ 
5 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη ‘’  
1 φλυτζανάκι του καφέ νερό  
 
- τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι αυτά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα σοκολάτας. 
 
το σιρόπι αυτό το φτιάχνω για να γαρνίρω και παγωτά, ειναι ΤΕΛΕΙΟ και μοσχομυρίζει πολυυυυυυυύ σοκολάτα. 
 
Δοκίμασε να βάλεις βούτυρο τύπου μπεσελ, δεν αλλάζει σε τίποτα την γεύση και δεν εχεις πολλές τύψεις για την μεγάλη γουρουνιά που πάς να κάνεις....... 
 
σλουρπ!! σλουρπ!! αχ τι μου έκανες 
τώρα!!
 
mb04
8. 10-04-2008 12:54
 
ξέχασα να σου πώ, η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική, εαν δεν το θέλεις πολύ βαρύ, βάλε παρα πάνω νερό, αλλα σιγά-σιγά για να δείς πως το θέλεις.
 
mb04
9. 10-04-2008 13:14
 
Mary είναι σαν φοντάν, δεν έχει καθόλου αλεύρι και είναι πραγματική σοκόλαση. Είναι υγρό κέικ ή αλλιώς φοντάν. Δοκίμασέ το :zzz :zzz με αλεύρι δεν το έχω κάνει ποτέ. Η συνταγή είναι του Παρλιάρου ελάχιστα πειραγμένη. Φιλιά
 
zoi
10. 10-04-2008 14:50
 
Ευχαριστώ Ζώη μου για την άμεση απάντηση. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε ως fan της σοκολάτας. 
Μαράκι μου ευχαριστώ και για την δική σου συνταγή η οποία κατεγράφει στα κιτάπια μου!!! 
Αυτό που με ξετρέλανε είναι η φοβερή σου ατάκα: Δεν εχεις πολλές τύψεις για την μεγάλη γουρουνιά που πας να κάνεις. :grin :grin :grin :grin
 
Mary
11. 01-05-2009 21:25
 
κοριτσια τι πειρασμος ειναι αυτος ειμαστε και σε διατροφη!!!!!
 
nenapant

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/02/08 )