Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρυζοκροκέτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από litsa   
Τετάρτη, 12/09/07

Υλικά

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές κρεμμύδι λιωμένο
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα γκούντα ή μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

Παρασκευή

Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέστε το νερό, αλάτι και πιπέρι. ΄Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι και το μοσχοκάρυδο. Σκεπάστε και σιγοβράστε το ρύζι, ώσπου να απορροφηθεί όλο το νερό. Κατεβάστε το από τη φωτιά, βάλτε ανάμεσα στο καπάκι και στην κατσαρόλα απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι αφήστε το ρύζι να φουσκώσει. ΄Οταν κρυώσει εντελώς, ρίξτε κι ανακατέψτε το αυγό και το κεφαλοτύρι. Βάλτε το μίγμα να σταθεί μια νύχτα στο ψυγείο. Βάλτε στην παλάμη σας μια κουταλιά ρύζι, απλώστε τη λίγο, βάλτε στο κέντρο ένα κύβο γραβιέρας και κλείστε τον μέσα στο ρύζι, πλάθοντας ένα μπαλάκι. Τυλίξτε τα μπαλάκια στη φρυγανιά. Λίγο πριν τις σερβίρετε, τηγανίστε τες σε καυτό λάδι, γυρίζοντας τες, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Στραγγίστε τες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετέ τες αμέσως.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7279
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 13-09-2007 10:54
 
Για μενα τη ρυζού θαναι μια συνταγη ονειρο σευχαριστουμε συνονοματη γιατι τη μοιραζεσαι μαζι μας!!!
 
LITSA5
2. 13-09-2007 14:46
 
Νά'σαι καλά συνονόματη. Χαίρομαι που σου άρεσε και καλοφάγωτες οι κροκετούλες....
 
litsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 17/04/09 )