Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο με σάλτα blue cheese Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KATE   
Πέμπτη, 13/09/07

Χρονος προετοιμασίας 15' | Συνολικος 35'

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 100 γρ. blue cheese
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • ελαιολαδο
  • ξυδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μικρο ραντίτσιο1 μικρό άισμπεργκ

Εκτέλεση

Ανακατεύετε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο με 4 κουταλίες ξύδι μπαλσάμικο, το χυμό του πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες και τα βουτάτε στο παραπάνω μείγμα. Τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα για 7-8 λεπτάσε δυνατή φωτία, γυρίζοντάς τα για να ψηθούν και από τις δυο πλευρές.
Τρίβετε το blue cheese και ανακατεύετε μαζί με το γιαούρτι, τον άνηθο και τη μαγιονέζα.
Ψιλοκόβετε το άισμπεργκ και το ραντιτσιο. το αλατίζετε και το ανακατεύετε με 1/4 του φλιτζανιού ελαιολαδο και 2-3 κουταλίες ξυδι.

Σερβίρετε τα φιλετάκια με τη σάλτσα blue cheese και συνοδευετε με τη σαλάτα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6797
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 13-09-2007 17:38
 
Θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα: Πόση ώρα μένει στη μαρινάτα το κοτόπουλο; 
Και αν τη σάλτσα αυτή εσύ τη χρησιμοποιείς και σκέτη σε σαλάτα με πράσινα λαχανικά;
 
Lia_P
2. 13-09-2007 22:04
 
1. Μονο τα βουταω δεν τα μαριναρω. 
Αλλα μπορεις να το αφησεις στο ψυγειο μερικες ωρες. Το κοτοπουλο θα γινει πιο νοστιμο και πιο ζουμερο. 
2. Να σου πω δεν το εχω κανει... αλλα μια χαρα κανει και για dressing... μήπως όμως θέλει αραιωμα?
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )