Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι με μελιτζάνες στο φούρνο
Μοσχαράκι με μελιτζάνες στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από zoi   
Παρασκευή, 14/09/07

Αφού πήρα ιδέες από Αγγελική, Μαργαρίτα, Λία, Λίτσα (συγνώμη αν ξεχνάω και καμία) τελικά έκανα πάλι το δικό μου και κατέληξα στο φούρνο ως συνήθως. Πρέπει να πω ότι οι μελιτζάνες γίνονται σαν να τις πέρασα από το τηγάνι με τον τρόπο που τις κάνω παρακάτω. Τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώ και για τα παπουτσάκια, το παστίτσιο, το μπριάμ, τη μελιτζανοσαλάτα και ότι έχει σχέση με τη μελιτζάνα. Επίσης πάντα τις ξεπικρίζω στο νερό και τις αφήνω μετά αλατισμένες να στεγνώσουν και να μαραθούν λιγάκι για να μην τραβήξουν πολύ λάδι.

mosxarimelitzana1_400

Υλικά:

  • Μοσχαράκι κιλότο ½ του κιλού
  • Μελιτζάνες τσακώνικες περίπου 8
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (1 κούπα του τσαγιού) ή ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • Πελτέ ντομάτας (3 κουταλιές της σούπας)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Φέτα
  • Κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζω μερικές λωρίδες από τη φλούδα της μελιτζάνας και τις κόβω σε ροδέλες. Τις βάζω σε αλατισμένο νερό για 2 ώρες περίπου και παραπάνω αν έχω χρόνο (τις πατάω και με ένα πιάτο έτσι ώστε να είναι ολόκληρες μέσα στο νερό) για να μην είναι πικρές. Τις στύβω, τις αλατίζω για να μαραθούν και να μην τραβήξουν πολύ λάδι και τις αφήνω να στεγνώσουν καλά. Τις λαδώνω, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και στρώνω μία στρώση σε ένα σκεύος φούρνου με καπάκι ή γάστρα (το καπάκι θα το χρειαστώ μετά). Τις ψήνω στους 200οC για 40 λεπτά. Τις βγάζω σε χαρτί και κάνω τι ίδιο και με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Αυτό το κάνω για να αποφύγω το τηγάνι το οποίο βαριέμαι αφάνταστα καθώς και τα πολλά κατσαρολικά. Μόλις τελειώσω με τις μελιτζάνες τις στρώνω όμορφα κι ωραία στο ίδιο σκεύος φούρνου.mosxarimelitzana_400

Εν τω μεταξύ σοτάρω το μοσχαράκι σε λίγο ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας, έπειτα προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Προσθέτω λίγο νεράκι, ξαφρίζω και κλείνω τη χύτρα για να βράσει το κρέας. Μόλις βράσει προσθέτω τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνω μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Απλώνω το κρέας με τη σάλτσα του επάνω από τις μελιτζάνες όμορφα όμορφα, προσθέτω τη φέτα τριμμένη και το κεφαλοτύρι σε κύβους, τοποθετώ και το καπάκι και ψήνω για άλλα 20 λεπτά στο φούρνο.
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.
Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 32879
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-09-2007 15:12
 
Μπράβο zoi, τέλειο φαίνεται το φαί σου! 
Είδες τι κάνουν μερικές ιδέες και μια καλή μαγέιρισα;Θαυματα!!
 
al1975
2. 14-09-2007 15:31
 
Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο τις έκανα και εγώ σήμερα. Τις άλειψα λάδι, τις έψησα περίπου 15 λεπτά και μετά άναψα το γκριλ και ξεροψήθηκαν από πάνω, έμοιαζαν σαν τηγανιτές, καμιά διαφορά. Όλα τα άλλα ίδια, μόνο που στο κρέας προς το τέλος έβαλα μαϊντανό και ήταν τα μοναδικό μυρωδικό. Ο γιος είπε ότι ήταν υπέροχο! 
Εγώ δεν έφαγα, ακούς Λυδία; 
 
Καλοφάγωτο και πάντα επιτυχίες 
Zoi!!!
 
Lia_P
3. 14-09-2007 18:35
 
μπραβο ζωη και σε σενα λια ειδα τις φωτο καλοφαγωτο. 
αλλα θα σας μαλωσω παραλειψατε την κανελλιτσα?χαχαχα 
την αλλη φορα δοκιμαστε το και ετσι θα σας αρεσει
 
margarita79
4. 17-09-2007 12:38
 
Ευχαριστώώώώώ όλους!!!  
Μαργαρίτα την κανέλα δεν θέλει να την βλέπει ο σύζυγος διότι στο στρατό σε όλα τα κρεατικά τους έβαζαν κανέλα για να μη μυρίζουν λέει, ήταν και μάγειρας ο καημένος... Εμένα πάλι μου αρέσει αλλά τι να κάνω??
 
zoi
5. 14-10-2010 12:39
 
το δοκιμαζω τωρα...αυριο θα σας πω τις εντυπωσεις μου..παντως ευχαριστω πολυ :)
 
baggelitsa
6. 15-10-2010 09:04
 
εκανα μιξη σε ολα οσα προτειναται...το αποτελεσμα ΜΟΝΑΔΙΚΟ..σας ευχαριστω πολυ ολους :)
 
baggelitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )