Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρέμα Καραμελέ Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 24/09/07
Για 12 ατομικές μερίδες

Υλικά

Για την κρέμα:karamele_400

  • 1 lt γάλα φρέσκο
  • 5 αυγά
  • 2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη (εγώ βάζω 1 ½)
  • 5 συσκευασίες βανίλια
Για την καραμέλα:
  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
  • ½ κούπα του τσαγιού νερό
  • 7-8 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:

karamele1_400Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για την καραμέλα αρκετά σε δυνατή φωτιά σε ένα μικρό σκεύος αντικολλητικό. Σ' αυτό το σημείο μπορούμε να φτιάξουμε την καραμέλα όσο σκούρη θέλουμε βράζοντας περισσότερο το μίγμα. Αμέσως μόλις βγάλουμε την καραμέλα από το μάτι της κουζίνας (διότι αν την αφήσουμε θα πήξει αμέσως) ρίχνουμε από μία κουταλιά της σούπας σε κάθε ένα φορμάκι φούρνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φόρμα κέικ αντί για 12 ατομικά φορμάκια φούρνου.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της κρέμας ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα φορμάκια φούρνου.

karamele2_400Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνουμε ζεστό νερό έτσι ώστε να τα ψήσουμε σε μπεν μαρί για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC στον αέρα. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσουν τα φυλάμε στο ψυγείο με μεμβράνη. Ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα για να έχει λιώσει και η καραμέλα κάνοντας ένα στεφάνι με μαχαίρι στο φορμάκι και αναποδογυρίζοντας σε ένα πιάτο.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 18062
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 24-09-2007 14:23
 
υπεροχα ζωη το αγαπημενο μου γλυκο κα ιδεν το εχω τολμησει ποτε 
ευχαριστω
 
margarita79
2. 24-09-2007 14:43
 
Mπράβο, Ζωή!! και πολύ ωραίες φωτό.
 
Lia_P
3. 30-03-2008 21:28
 
πολύ πετυχημένη συνταγή, 
την έφτιαξα σήμερα  
και με τις αναλυτικές οδηγίες  
της Ζωής γίνετε και πολύ εύκολα. 
:zzz
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )