Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κόκορας κρασάτος Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από AFRO   
Δευτέρα, 24/09/07
Υλικά :
  • κόκορας (ή κοτόπουλο)
  • 3 πράσσα ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 8-10 μικρά κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό κρασί κόκκινο(γλυκό κατα προτίμηση)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Μπαχάρι τριμμένο
  • Θυμάρι
Εκτέλεση :
  • Βάζω όλα τα υλικά σε μπώλ απο βραδύς.
  • Βγάζω το κοτόπουλο και το τσιγαρίζω με λίγο αλεύρι και λίγο λάδι.
  • Το αφήνω να ψηθει περίπου τη 1 με 1 1/2 ώρα (αν χρειαστεί υγρά συμπληρώνουμε λίγο λίγο κρασί απο το μείγμα).
  • Όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά(αφού τα στραγγίσουμε), προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι(με προσοχή το πιπέρι γιατί στο μείγμα είχαμε βάλει μπαχάρι) και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12383
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 26-09-2007 11:55
 
Kατερίνα, μού αρέσει που μαρινάρεις τον κόκορα και μάλλον θα μαλακώνει και θα γίνεται και πιο νόστιμο το κρέας του. Έτσι δεν είναι; 
Λες: # Βγάζω το κοτόπουλο και το τσιγαρίζω με λίγο αλεύρι και λίγο λάδι.Το αφήνω να ψηθει περίπου τη 1 με 1 1/2 ώρα (αν χρειαστεί υγρά συμπληρώνουμε λίγο λίγο κρασί απο το μείγμα)..Με τι υγρό το ψήνεις 1,5 ώρα;Το σβήνεις με κάτι; ή χρησιμοποιείς τη μαρινάδα για να ψηθεί ο κόκορας; 
Εγώ τον σβήνω με κονιάκ και βάζω κανέλα και δάφνη.
 
Lia_P
2. 26-09-2007 16:37
 
Λια μου τον ψηνω με τη μαριναδα.Συμπληρωνω λιγο λιγο στην κατσαρολα ισα ισα να εχει λιγο ζουμι να μην κολλησει.Και ναι γινεται λιωμα ο κοκορας.Εμεις εδω που τους εχουμε ντοπιους και παχειους ειναι οτι πρεπει αυτο το ολονυχτιο μουλιασμα.Αν το δοκιμασεις πες μου τη γνωμη σου.Ευχαριστω.
 
AFRO

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 26/06/10 )