Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μάνγκο τσάτνεϋ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Δευτέρα, 24/09/07

Τα τσάτνεϋ κατάγονται από την Ινδία και είναι γλυκόξυνες πικάντικες σάλτσες, με βάση φρούτα, ζάχαρη και ξύδι.

Συνοδεύουν ψητά κρέατα ή κοτόπουλο, αλλά το δοκίμασα και με σολωμό ψημένο στα κάρβουνα με μεγάλη επιτυχία.

Επίσης 1 κουταλιά στη βινεγρέτ για τη σαλάτα, ή στο κρασί που σβήνω το κρέας, ή στα σουβλάκια που φτιάχνω με αραβικές πιτούλες, λουκάνικο, ρόκα και ντομάτα.

Εδώ δίνω μια συνταγή για μάνγκο, αλλά έχω κατά καιρούς δοκιμάσει και άλλα φρούτα, όπως μήλο, ροδάκινο, βερύκοκο, ανανά.

Υλικά 

  • 6-7 μάνγκο καθαρισμένα και κομμένα κύβους ( ή άλλο φρούτο 1 κιλό)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα κύβους
  • 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη (για πιο ιδιαίτερη γεύση βάζω μαύρη)
  • 2 φλ.τσαγιού λευκό ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ.σούπας τζιντζερ φρέσκο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη, ή 1 κουτ.σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους μουστάρδας
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι ( εδώ κρίνετε μόνοι σας πόσο θα βάλετε)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα

Παρασκευή 

Τα σιγοβράζουμε όλα μαζί όπως τη μαρμελάδα, για περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσουν. Συντηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα ή στο ψυγείο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7032
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 21-09-2008 17:52
 
Είναι τέλειο έχω πάθει εξάρτηση!!!
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 24/09/07 )