Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη)
Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 109
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 25/09/07
Ευρετήριο άρθρου
Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη)
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Σελίδα 6
p1010462_400

Τα κρουασανακια αυτά είναι κρουασανακια μονο στο σχήμα η ζύμη είναι σχεδόν ζύμη μπριος .εγώ συνηθίζω να φτιάχνω πολλά και τα βάζω στην κατάψυξη σιγά σιγά βγάζω γεμίζω με ζαμπόν τυρί ή ότι άλλο θέλω και περνουμε μαζί μας στη δουλεία.

Υλικά:

  • 500γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 200 γρ.βιταμ ή lurpak τούβλο κομμένο σε κομματάκια
  • 200γρ.γαλα
  • 1 φλιτζάνι έξτρα γάλα
  • 1κ.σ ζάχαρη
  • 1κ.γ αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση
Πιάνουμε ένα προζύμι με 130γρ από το αλεύρι μας ,τη μαγιά και με χλιαρό το έξτρα φλιτζάνι γάλα.
Το ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.Έπειτα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά με το προζύμι κα προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά.(εγώ το βάζω στο μίξερ)
Όταν έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι που ξεκολλαει από τα χέρια σταματάμε το ζύμωμα.Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε σε στρογγυλό φυλλο πάχους ενός δαχτύλου.
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν της πίτσας και τα τυλίγουμε από τη φαρδιά προς τη στενή μεριά ΧΑΛΑΡΑ.
 p4260194_400
Τα βάζουμε σε αβουτύρωτη λαμαρινα.τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 220ο C με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.

Στη δόση αυτή βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια αν και αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θα τα κάνουμε.

Τα τρώμε σκέτα ή τα γεμίζουμε με ζαμπόν τυρί σαν σαντουιτσακια , με μερεντα ή ότι άλλο θέλουμε.

Ιδανικό σνακ για τα παιδιά.

Καλή επιτυχια!!!!!!!!

 p5030048_400
 



Προσθήκη ως Αγαπημένο (239) | Εμφανίσεις: 234485
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (76)
46. 13-01-2010 20:18
 
eyxaristw poly kopela moy :)
 
xristina1988
47. 04-02-2010 10:56
 
Έγιναν πάρα πολύ ωραία, τραγανά και αφράτα!! Aν και τελικά χρειάστηκα περίπου στα 100 γραμμάρια περισσότερο αλεύρι! Να σαι καλά που την μοιράστηκες μαζί μας!! thanks :) :)
 
vasoula123
48. 04-02-2010 10:58
 
Να εισαι καλα!!Χαιρομαι που σου αρεσαν! 
Ναι καμμια φορα το αλευρι ισως πεσει λιγο παραπανω..για αυτο και περιγραφω τη ζυμη.Μπραβο σου!
 
margarita79
49. 18-04-2010 19:33
 
margarita ta eftiaxa kai eginan teleia...tha ftiaxo kai gia tin giorti tou giou mou...ego evala evapore kai eginan ligo sfixta alla geustika...thanks a lot....
 
reakon
50. 19-04-2010 15:02
 
Σε ευχαριστω πολυ!Ειναι και εμας απο τα αγαπημενα μας!Το εβαπορε οντως σφιγγει λιγο τη ζυμη την επομενη φορα βαλε φρεσκο γαλα.
 
margarita79
51. 06-05-2010 22:01
 
eimai kainouria sto sait.molis ekana ta krouasanakia,ainai FANTASTIKA xilia bravo.
 
lorita
52. 07-05-2010 00:07
 
Kαλως ηρθες!Χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν!
 
margarita79
53. 15-05-2010 16:18
 
εκανα τα κρουασαν κ βγηκαν τελεια ... φυσικα εκανα κπ παραλλαγες αλλα ηταν οπως τα περιμενα! μπραβο!
 
sinfulsonia
54. 15-05-2010 16:19
 
Μπραβο σου!Χαιρομαι που σου αρεσαν!
 
margarita79
55. 21-10-2010 22:32
 
φανταστικα μπραβο σου.τα εκανα χτες με μια παραλαγη.εβαλα τη ζυμη να φουσκωσει καμια ωριτσα και απλωσα τη ζυμη,τα γεμισα με ψιλοκομμενο ζαμπον-κασερι και τα εκανα σαριγγαρακια,χωρις να τα βαλω αυγο απο πανω. τα παιδια ξετρελαθηκαν.
 
lorita
56. 22-10-2010 16:50
 
Σε ευχαριστω πολυ!!!Χαιρομαι που σου αρεσαν και σε σενα και στα παιδακια σου!!!
 
margarita79
57. 23-10-2010 13:06
 
Τα έκανα και γλυκα ( τα γέμισα με χοντροκομμένη κουβερτούρα πρίν τα ψήσω και τα σέρβιρα με σιρόπι σοκολάτας )και αλμυρά( με τυρί φέτα πάλι πριν τα ψήσω)Έβαλα και στην κατάψυξη και δεν έχουν διαφορά όταν ξεπαγώσουν. 
Απλά υπέροχα! Ευχαριστούμε! ;) :zzz
 
Tonni
58. 12-11-2010 18:37
 
καλησπέρα είμαι έτοιμη να χρησιμοποιήσω την συνταγή σου για αυτά τα θεϊκά κρουασάν θέλω να κάνω όμως μια ερώτησή, όταν πρόκειται να τα καταψυξουμε το κάνουμε αφού φουσκώσουν στην λαμαρίνα ή σε κάποιο άλλο στάδιο? ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή και σίγουρα θα επανέλθω με σχόλιά για την συνταγή
 
SOFMANE
59. 13-11-2010 00:25
 
Εχω ξαναγραψει οτι εγω τα βαζω ψημενα σε μια σακουλα στην καταψυξη και ξεπαγωνω λιγα λιγα .Ειναι σαν της ωρας.Αν ομως θελεις να τα καταψυξεις αψητα θα ελεγα φυσικα μετα το φουσκωμα στη λαμαρινα. 
Καλη επιτυχια!!!
 
margarita79
60. 14-11-2010 13:51
 
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΞΕΡΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΠΟΛΥ? ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ?
 
SOFMANE


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )