Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Άρθρα arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη)
Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 109
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 25/09/07
Ευρετήριο άρθρου
Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη)
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Σελίδα 6
p1010462_400

Τα κρουασανακια αυτά είναι κρουασανακια μονο στο σχήμα η ζύμη είναι σχεδόν ζύμη μπριος .εγώ συνηθίζω να φτιάχνω πολλά και τα βάζω στην κατάψυξη σιγά σιγά βγάζω γεμίζω με ζαμπόν τυρί ή ότι άλλο θέλω και περνουμε μαζί μας στη δουλεία.

Υλικά:

  • 500γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 200 γρ.βιταμ ή lurpak τούβλο κομμένο σε κομματάκια
  • 200γρ.γαλα
  • 1 φλιτζάνι έξτρα γάλα
  • 1κ.σ ζάχαρη
  • 1κ.γ αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση
Πιάνουμε ένα προζύμι με 130γρ από το αλεύρι μας ,τη μαγιά και με χλιαρό το έξτρα φλιτζάνι γάλα.
Το ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.Έπειτα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά με το προζύμι κα προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά.(εγώ το βάζω στο μίξερ)
Όταν έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι που ξεκολλαει από τα χέρια σταματάμε το ζύμωμα.Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε σε στρογγυλό φυλλο πάχους ενός δαχτύλου.
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν της πίτσας και τα τυλίγουμε από τη φαρδιά προς τη στενή μεριά ΧΑΛΑΡΑ.
 p4260194_400
Τα βάζουμε σε αβουτύρωτη λαμαρινα.τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 220ο C με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.

Στη δόση αυτή βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια αν και αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θα τα κάνουμε.

Τα τρώμε σκέτα ή τα γεμίζουμε με ζαμπόν τυρί σαν σαντουιτσακια , με μερεντα ή ότι άλλο θέλουμε.

Ιδανικό σνακ για τα παιδιά.

Καλή επιτυχια!!!!!!!!

 p5030048_400
 



Προσθήκη ως Αγαπημένο (239) | Εμφανίσεις: 234749
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (76)
61. 07-12-2010 07:20
 
Μαργαρίτα μου τα κρουασανάκια ήταν η αποστολή του Σαββατοκύριακου. Ήταν πάρα πολύ γευστικά και χρησιμοποιώ αόριστο γιατί μείναν από τα 35 κομμάτια μόνο 3!! :x  
Σε ευχαριστούμε για τις συνταγές σου! 
Καλές γιορτές!!!
 
popi81
62. 07-12-2010 09:43
 
Ευχαριστω πολυ popi81 χαραιμαι που εξαφανιστηκαν!Καλες γιορτες και σε εσας!
 
margarita79
63. 24-01-2011 23:35
 
τι να πω γιαυτη τη συνταγη!!!!τελεια!!!!εκανα τα μισα αλμυρα με φετα κ ζαμπον κ τα αλλα μισα τα γεμισα με μερεντα πριν τα ψησω.δεν εμεινε τιποτα!!μπραβο!!!!
 
denisoula
64. 25-01-2011 01:12
 
Ειναι οντως καταπληκτικα!!!Σε ευχαριστω πολυ!!
 
margarita79
65. 29-05-2011 09:46
 
Μαργαρίτα συγχαρητήρια για άλλη μια φορά. Τα έφτιαξα χτες και τα έβαλα κατάψυξη για να τα βγάλω την άλλη εβδομάδα στο πάρτυ του γιου. Βέβαια έκανα μια βλακεία. Το πρώτο ταψί τα πέρασα με αυγό ενώ είχαν φουσκώσει με αποτέλεσμα να κάτσουν λίγο. Τα δεύτερα μου έγιναν όμως πολύ αφράτα. Ελπίζω να είναι έτσι και όταν τα βγάλω απο την κατάψυξη. Αν και νομίζω ότι θα φτιάξω άλλη μια δόση σωστά και θα αφήσω την παλιά για μας. Ετσι κι αλλιώς είναι πολύ εύκολα να γίνουν. Και πάλι μπράβο!! :)
 
KATERINA71
66. 30-05-2011 19:07
 
Χαιρομαι που σου αρεσαν και καλοφαγωτα στο παρτυ!Να τον χαιρεσαι!!!
 
margarita79
67. 09-11-2011 09:38
 
Τα εφτιαξα χθες κ απλα θελω να πω στην αγαπητη Μαργαριτα συνγχαρητηρια!!!! 
Νομιζω αυτο τα λεει ολα!
 
t333mm
68. 10-11-2011 00:29
 
Σε ευχαριστω πολυ .Καλοφαγωτα!
 
margarita79
69. 28-05-2012 13:18
 
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ?
 
MARTZI
70. 28-05-2012 15:30
 
Απο την αρχη το βαζεις μεσα στο μιξερ μαζι με το αλευρι,το γαλα,τα υπολοιπα υλικα συν το φουσκωμενο προζυμι.
 
margarita79
71. 29-05-2012 08:57
 
margarita μου τα κρουασανακια σου απαιχτα, τα εφτιαξα χθες βράδυ , ταχα κανενας δεν ήθελε να φαει και τα τσακισανε στο δευτερόλεπτο.εκπληκτικά.
 
MARTZI
72. 06-06-2012 10:59
 
σε ευχαριστω!!!!
 
margarita79
73. 21-07-2012 17:38
 
Εφτιαξα σημερα τα κρουασανακια σου πολυ νοστιμα πολυ αφρατα εβαλα μπυρομαγια.Μπραβο σου margarita δεν υπαρχει συνταγη δικη σου κ να μην ειναι πετυχημενη.ΜΠΡΑΒΟ.
 
anna9
74. 08-10-2012 14:46
 
Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσα περίπου γραμμάρια είναι το έξτρα φλυτζάνι γάλα γιατί χρησιμοποιώντας μια μεζούρα φλυτζανιού που έχω η ζύμη βγήκε αρκετά αραιή οπότε χρειάστηκε και πολύ περισσότερο αλέυρι για να μπορέσει να ζυμωθεί. Σας ευχαριστώ
 
NTINAR
75. 08-10-2012 22:51
 
Το φλιτζανι που χρησιμοποιω ειναι του τσαγιου και ειναι χωρητικοτητας 170γρ.Το αλευρι παντα ειναι σχετικο ,ισως παρει και λιγο παραπανω ομως οχι παρα πολυ.Η ζυμη ειναι μαλακια και κολλαει ελαχιστα.Ζυμωσες στο χερι ή στο μιξερ;Εχω διαπιστωσει οτι οταν το ζυμωνουμε στο χερι σηκωνει λιγο αλευρι παραπανω.
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )