Αυτό το φαγάκι το φτιάχνω πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια. Τόσο που τον τελευταίο καιρό δεν το έφτιαξα καθόλου για να μας λείψει και λίγο. Ήρθε η ώρα του λοιπόν... Είναι κάτι ανάμεσα στο γλυκόξινο κοτόπουλο και στο κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές της Λίας. Είναι όμως διαφορετικό γι' αυτό και αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά
Για το κοτόπουλο: - 2-3 φιλέτα κοτόπουλο
- Λίγο βούτυρο (2 κουταλιές της σούπας)
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
- 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε λωρίδες
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
- Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
- 4 κουταλιές της σούπας σόγια σως
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το μπασμάτι:- 2 κούπες ρύζι μπασμάτι (το βράζουμε σε 4 κούπες νερό με λίγο αλάτι)
- 1 κουτάλι της σούπας ροκφόρ
- 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο
- Κρέμα γάλακτος 1 κουτάκι
- Παρμεζάνα τριμμένη όσο θέλουμε
- Κεφαλοτύρι τριμμένο όσο θέλουμε
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο: Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με σόγια σως και κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγο. Τρίβουμε πιπέρι και δένουμε τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος ή με το γάλα. Τέλος ρίχνουμε το κεφαλοτύρι. Για το ρύζι μπασμάτι:Λιώνουμε το ροκφόρ στο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και το πιπέρι. Με αυτή τη σαλτσούλα περιχύνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως το ρύζι παρέα με το κοτόπουλο.Καλή Επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 12079 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |