Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Βιβλίο επισκεπτών
Παξιμάδια Σαμιώτικα παραδοσιακά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από panther03   
Πέμπτη, 27/09/07

(συνταγή από τη μάνα μου ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ!!)

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι σταρένιο και λευκό (αναλογία : ½ - ½ ή ¾ - ¼)
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο ( ΜΑΡΚΟΥ Ελιά extra virgin )
  • 4 φακελάκια μαγιά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 χαρτάκι baking powder
  • 1 κτσ. σόδα μαγειρική
  • ½ ποτήρι νερού χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 1 κτγ. ζάχαρη
  • ½ κτγ. αλάτι
Βήματα
  • Σ ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιά με το 1 κτγ. ζάχαρη και ½ κτγ. αλάτι. Ρίχνουμε και νεράκι χλιαρό (40 ºC περίπου) και τα διαλύουμε. Περιμένουμε περίπου 5 – 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει η ζύμωση και να φουσκώσουν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε και τρίβουμε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι και να μη μείνουν κομπαλάκια μέσα στη ζύμη.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (τη σόδα διαλυμένη στο χυμό) και ζυμώνουμε.
  • Όταν ετοιμαστεί η ζύμη, πλάθουμε μακρόστενα και λεπτά φραντζολάκια, που τα κόβουμε φέτες.
  • Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσουν.
  • Τα φουρνίζουμε στους 200ºC για 45΄περίπου να ψηθούν.
  • Όταν κρυώσουν τα κόβουμε και τα απλώνουμε σε ταψιά και τα ψήνουμε ξανά στους 150ºC (στον αέρα) μέχρι να ξεραθούν και να ροδίσουν (όχι να ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ)

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 15296
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 28-09-2007 08:31
 
Έχω στείλει σχετική φωτογραφία στο Cooks fotos (paximadia2)
 
panther03
2. 29-09-2007 07:37
 
Γιατί δεν περνάς τις φωτό μόνο σου; Αν δυσκολεύεσαι ή κοίτα τις οδηγίες στο φόρουμ που έχει ο άντμιν για φωτό ή πες να δώσουμε χέρι βοηθείας. :grin :grin
 
Lia_P
3. 01-10-2007 08:08
 
Ήρθε και η photo .Ευχαριστώ admin!! Ποιοτικά δε λέει και πολλά είναι από κινητό 2Mpixel αλλά το περιεχόμενο είναι αληθινό.
 
panther03

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 02/03/10 )