Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιροσκάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 74
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 27/09/07
Ευρετήριο άρθρου
Πιροσκάκια
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
100_0304_400

Συνταγούλα που την κάνω κατά καιρούς γιατί αρέσει πολύ στα παιδιά. Είναι και ιδανικό για το σχολείο τους. Τα βάζω στην κατάψυξη και όποτε βαρεθούν το τοστ που τους δίνω στο σχολείο βγάζω από 2-3 για τον καθένα από βραδύς στο ψυγείο για να μισοξεπαγώσουν και το πρωί τα τηγανίζω. Τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ. νωπή
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • Ζεστό νερό (περίπου 1-1 1/2 ποτήρι του νερού)
  • 3-4 σακουλάκια λουκάνικα μπουκίτσες
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε μια λεκανίτσα 1/2 ποτήρι ζεστό νερό (προσοχή όχι καυτό), τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα διαλύετε. Προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι όλο μαζί και αρχίζετε να ζυμώνετε ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό νερό μέχρι να πάρετε μια ζύμη ελαστική (όπως περίπου είναι του ψωμιού).
100_0292_400
Την αφήνετε 1/4 να ξεκουραστεί. Παίρνετε μικρά μπαλάκια ζύμης τα ανοίγετε στην παλάμη σας και βάζετε στη μέση 1 λουκανικάκι. Το κλείνετε πολύ καλά. Φροντίζετε να αφήσετε και 1 μπαλάκι ζύμης σκέτο (χωρίς λουκανικάκι).
100_0295_400
Αραδιάζετε τα πιροσκάκια σε μια λαμαρίνα και τα αφήνετε 1/2 ώρα περίπου να φουσκώσουν. Βάζετε σε μια φριτέζα (αν δεν έχετε φριτέζα καλή είναι και η κατσαρολίτσα του γάλακτος) και βάζετε αρκετό λάδι να κάψει. Ρίχνετε το μπαλάκι της ζύμης που κρατήσατε και το αφήνετε να πάρει το πολύ κάψιμο. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο μισό, πετάτε το καμμένο ζυμάρι και αρχίζετε να τηγανίζετε τα πιροσκάκια μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις μεριές.
100_0298_400_01


Παραλλαγή με πατάτα

Υλικά

  • 2 πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο (εγώ έριξα ρεγκάτο)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
100_0299_400
Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το πηρούνι (όχι πουρέ). Μαραίνουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα ζυμαράκια. Ακολουθούμε τις οδηγίες ψησίματος από την βασική συνταγή.

Καλή επιτυχία!!

100_0300_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (152) | Εμφανίσεις: 147933
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (46)
46. 18-09-2011 22:28
 
Λοιπόν Μαιρούλα τα έκανα και πρόσεξα ό,τι ειπώθηκε εδώ, για την περίσσεια της ζύμης που μπορεί να πέσει σ' ένα πιροσκάκι έως και το αλατάκι που είπε η ζάχαρη. 
 
Πρόσεξα λοιπόν στο τύλιγμα,΄δες τι έκανα. Άνοιγα τη ζύμη μ' ένα στρογγυλό ποτήρι κι έτσι τύλιγα το λουκανικάκι με όση ακριβώς ζύμη χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο με τη μισή δόση μου έγιναν περίπου πενήντα-εξήντα πιροσκάκια. Τα άφησα να φουσκώσουν όλα, κράτησα για να τηγανίσω και μετά φύλαξα ανά δέκα στην κατάψυξη. 
 
Στο τηγάνισμα τώρα. Όσοι τα κάνουν έτσι, με πολύ λεπτή ζύμη να προσέξουν, θέλει λιγότερο τηγάνισμα απ' όσο φαίνονται επαρκώς ροδοκόκκινα. Δηλαδή να τηγανίζονται΄κάνα δυο λεπτά λιγότερο από ό,τι κανονικά, καθώς είναι πολύ λεπτή η ζύμη γύρω από τα λουκάνικα κι αυτό το παραπάνω λεπτάκι τα ξεραίνει. Την πάτησα την πρώτη φορά, από τη δεύτερη και μετά όμως μου έβγαιναν σαν λουκουμάδες. 
 
Ετοιμάζομαι να φτιάξω για δεύτερη φορά! Μου λύνουν τα χέρια καθώς εμείς είμαστε του ποτού και του φίνγκερφουντ! Τηγανίζω σε μικρό κατσαρολάκι του γάλακτος, όπως λες κάπου κι εσύ. 
 
Φιλιά κι ευχαριστώ!
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 17/02/11 )