Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καντίν μπουντού κιοφτέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 30/09/07
Τούρκικο κεφτεδάκι διαφορετικό από αυτά που συνηθίζουμε. Θα σας αρέσει πολύ. Δοκιμασμένη συνταγή σε πάρτι. Σας εγγυόμαι ότι δεν θα μείνει ούτε ένα.
Υλικά
  • 500 γρ. κιμά αρνίσιο (από μπούτι)
  • 100 γρ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε 5 λεπτά με λίγο λάδι στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον μισό κιμά και τσιγαρίζουμε καλά για 10 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και αφού κρυώσει το προσθέτουμε μαζί με τον ωμό κιμά στο μείγμα μας του τσιγαρισμένου κιμά. Προσθέτουμε το μαιντανό, την γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Φτιάχνουμε μπιφτεκάκια μακρουλά και επίπεδα (σαν σουτζουκάκια πιεσμένα) και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά. Βάζουμε στο τηγάνι μας λάδι και το αφήνυμε να κάψει (όχι πάρα πολύ). Αλευρώνουμε ένα ένα μπιφτεκάκι και μετά το βουτάμε στο αυγό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.

Πηγή Τουρκία Εκδόσεις Καστανιώτη

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 9954
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 30-09-2007 18:41
 
αχ μαιρη με προλαβες... 
λοιπον η ονομασια του σημαινει τα μπουτακια της κυριας... 
η μητερα μου και η γιαγια μου τα φτιαχνουν πολυ συχνα βεβαια η αυθεντικη συνταγη ειναι με φρυγανια εξωτερικα οπως δηλαδη τα γραφεις αλλα παναρισμενα. δοκιμασε τα και ετσι ακομα καλυτερα
 
margarita79
2. 01-10-2007 09:18
 
Η δική μου γιαγιά τα εκανε απο βραστο κρέας αλεσμένο ή αν υπηρχε υπολείματα απο κρέας μαγειρεμένο και οπως ειπε η μαργαρίτα παναρισμένα στο τελος απο γαλέτα ειναι οντως πεντανόστιμα!!!
 
LITSA5
3. 01-10-2007 10:24
 
εμενα παλι συνηθως κλασσικα με χοιρινο ή μοσχαρισιο ή μισο μισο κιμα τα κανουν και μου φαινονται εξισου νοστιμα δοκιμαστε τα
 
margarita79
4. 15-04-2008 10:23
 
Γειά σου kate .Θα ήθελα να ρωτήσω τί ρυζι βάζεις καρολίνα η κάτι άλλο ? Επίσης νομίζω στην φωτογραφία με το νησί οτι είναι ο Πανορμίτης αλλά παρότι έσπασα το κεφάλι δεν έχω καταλάβει πώς απαντάμε . Μπορείς να μου εξηγήσεις?
 
florax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 30/09/07 )