Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Παστίτσιο («τελικά» με όρθια κανελόνια)
Παστίτσιο («τελικά» με όρθια κανελόνια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 01/10/07
dsc01375_400
Κάποια στιγμή είδα αυτό http://eatthisandthat.blogspot.com/2007/05/blog-post_24.html και είπα να το κάνω. Όμως δεν έκανα αρκετή γέμιση με κιμά και προκειμένου να ξεπαγώσω κι άλλο είπα να το γυρίσω σε παστίτσιο με μπεσαμέλ και με όρθια παρακαλώ κανελόνια. Τι να πει κανείς?? Τελικά έπραξα πολύ καλά!!!
Υλικά:
  • Μία κατσαρόλα μικρή που μπορεί να μπει στον φούρνο διαμέτρου 16-18 εκατοστών και ύψους λίγο παραπάνω από ένα κανελόνι όρθιο.
  • 1 κουτί κανελόνιαdsc01372_400
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 250-300gr κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 περίπου κούπα του τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή ντομάτα φρέσκια στον τρίφτη
  • (εγώ είχα χωριάτικη σαλάτα από την προηγούμενη, διάλεξα τα παραπάνω υλικά και τα έβαλα στο multi)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ τραχανά γλυκό ή πλιγούρι (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέριdsc01373_400

Υλικά για την μπεσαμέλ:

  • 3 κούπες του τσαγιού γάλα
  • ¾ της κούπας του τσαγιού αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 3 φέτες τυρί Gouda για την επικάλυψη
Εκτέλεση:

Για τη γέμιση σοτάρω σε ελάχιστο ελαιόλαδο τον κιμά, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον χυμό τομάτας, τον πελτέ και τον τραχανά ή το πλυγούρι και μαγειρεύω για λίγο.

dsc01378_400Ρίχνω τη γέμιση στην κατσαρόλα που θα μπει στο φούρνο (εκεί είδα ότι δεν μου έφτανε) κι έπειτα μπήγω όρθια τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Έτσι γεμίζουν μέχρι τη μέση περίπου. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω την μπεσαμέλ. Βάζω, λοιπόν, σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι το περισσότερο γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο σε χαμηλή φωτιά.

Εν τω μεταξύ ανακατεύω στο μίξερ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και το αυγό, ρίχνω το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύω με το σύρμα. Τέλος προσθέτω και το κεφαλοτύρι. Με αυτή τη μπεσαμέλ περιχύνω το φαγητό και γεμίζουν τα κανελόνια.. Τέλος στρώνω και το gouda και το ψήνω στο φούρνο στους 180oC για 1 περίπου ώρα.

Πιο γρήγορο και γευστικό παστίτσιο δεν έχω ξαναφάει ποτέ. Νομίζω πως θα το καθιερώσω.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15173
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-10-2007 16:41
 
Πολύ καλά έκανες, Ζωή. 
Και έτσι είναι πολύ ωραία και πρωτότυπα. Σπουδαία πράγματα μπορεί να κάνει κανείς τυχαία! :grin
 
Lia_P
2. 10-01-2008 13:51
 
Το έχω φτιάξει και εγώ, και εγώ την πάτησα με τον κιμά και ακολούθησα τη διαδικασία με τη μπεσαμέλ.  
Γίνονται εξίσου νόστιμα και η παρουσίαση σε ένα τραπέζι είναι πολύ πιο εντυπωσιακή.  
Το μόνο βέβαια που με δυσκόλεψε ήταν να βρω σκεύος που να χωράει όρθια τα κανελόνια να μην εξέχουν.
 
margarita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )