Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Άρθρα arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Σουφλέ σοκολάτας Νο.01
Σουφλέ σοκολάτας Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 98
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 04/10/07
Ευρετήριο άρθρου
Σουφλέ σοκολάτας Νο.01
Σελίδα 2

Μια συνταγή για τους λάτρεις και εραστές της σοκολάτας. Είναι το κλασικό σουφλέ σοκολάτας που παραγγέλνουμε σε όλα τα εστιατόρια και κάθε φορά που το τρώμε αναρωτιόμαστε πως γίνεται να είναι ψημένο απ έξω και από μέσα η σοκολάτα να μένει ρευστή. Και όμως δοκιμάστε το και θα δείτε. Η πεμπτουσία της σοκολάτας. Αν το συνδυάσεις και με παγωτό βανίλια θα σε απογειώσει.

Υλικά
  • 250 γραμ. κουβερτούραdsc_0024_400_02
  • 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
  • 12-14 μεταλλικά φορμάκια sanitas

Εκτέλεση

Αρχικά, λιώνουμε την κουβερτούρα, σε μπεν μαρί. Δηλαδή βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και τοποθετούμε μια μικρότερη κατσαρόλα που ο πάτος της ακουμπάει στο νερό. Μέσα στην κουβερτούρα, ρίχνουμε και το βούτυρο.

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να μη μας σβολιάσει. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενσωματώθούν καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα χωρίς να τα ξεχυλίσουμε μέχρι πάνω. Να φτάνει το υλικό λίγο πάνω από τη μέση της φορμίτσας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Προσοχή!!! Δεν πρέπει να μας πέσει μέσα στο μείγμα ούτε μια σταγόνα νερό. Ούτε στη σοκολάτα, ούτε και στο μείγμα των αυγών, γιατί θα έχει ως συνέπεια να μας πετρώσουν τα σουφλεδάκια. Η φωτογραφία είναι του αδελφού μου (βλέπετε είναι επαγγελματίας φωτογράφος με εξειδίκευση στη φωτογραφία φαγητού).

Kαλή σας όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (75) | Εμφανίσεις: 141803
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
16. 20-02-2008 22:10
 
Φίλε μου Psyhiatre σε ότι αφορά τις φωτογραφίες θα ήθελα να σου επισημάνω ότι υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα και είναι φυσικό να μη μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιήσει χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Στις συνταγές όμως δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα εκτός και αν πρόκειται για συνταγή κατοχυρωμένη από τον δημιουργό της και έχει βάλει ρήτρα ώστε να μη μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κανείς, πράγμα σπάνιο (π.χ. η Σάχερ τόρτε).
 
Mary
17. 12-03-2008 21:11
 
Maiρούλα μου τα έφτιαξα! Φουσκώσαν, έγιναν εκπληκτικά! Εφτιαξα τη μισή δόση, αφαίρεσα λίγη ζάχαρη (έβαλα μισή μαύρη και μισή άσπρη) και τα "τσίμπησα" λίγο στη σοκολάτα! Super! Eύκολα και τέλεια, ευχαριστώ! :)
 
Ranja
18. 26-03-2008 12:37
 
Μαίρη τέλεια...απλά τέλεια...!!! τα έφτιαξα το Σ/Κ. Μόνο μία ερώτηση : όταν έβγαλα από την κατάψυξη αυτά που είχα φυλάξει, τα έψησα αμέσως στον φούρνο όπως έκανα μόλις τα έφτιαξα αλλά αποκολλήθηκε το επάνω από το κάτω μέρος και έτρεξε η σοκολάτα (κατά το σερβίρισμα). Εσύ μόνο σε μικροκύματα τα ψήνεις αφού τα ξεπαγώσεις για 15 λεπτά όπως λες ? και αν ναι, σε τι θερμοκρασία και χρόνο ?
 
artemis
19. 26-03-2008 12:49
 
Όταν είναι ψημένα και κατεψυγμένα τα βάζω στα μικροκύματα για 1 λεπτό στο μάξιμουμ. Όταν τα έχω καταψύξει ωμά τα ξεπαγώνω τελείως (όχι μόνο για 15 λεπτά) και μετά τα ψήνω όπως γράφω στη συνταγή.
 
Mary
20. 26-03-2008 12:54
 
Κατάλαβα...θα το έχω υπ'όψη μου για την επόμενη φορά. Ευχαριστώ..
 
artemis
21. 21-08-2009 19:51
 
ενα σας λεω 8) .... 
και μονο που διαβαζω τη συνταγη nullΛΙΩΝΩ :zzz :grin !!!!!!!!!!*******
 
MYTOUTSIKO
22. 21-11-2011 19:34
 
ποσα κομματια βγαινουν περιπου;
 
mikriloulou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 13/10/10 )