Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρώσικη σαλάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από sgr   
Παρασκευή, 05/10/07
2138658860_58446712e9_m

Φωτογραφία απο το μέλος: margarita79

Υλικά
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 4 καρότα
  • 5-6 κ.σ. αρακά κατεψυγμένο
  • κάππαρη (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα)
  • 2-3 αγγουράκια τουρσί
  • 7-8 κ.σ. μαγιονέζα (ή και περισσότερη αν θέλετε)
  • χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε κυβάκια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  • Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε βαθιά σαλατιέρα.
  • Ζεματάμε λίγο τον αρακά και τον ρίχνουμε και αυτόν στη σαλατιέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τα προσθέτουμε και αυτά, καθώς και την κάππαρη, το χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
  • Τέλος προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 10293
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 07-10-2007 10:00
 
Λιζάκι με πρόλαβες, ότι έλεγα να τη γράψω τη συνταγή. Εγώ προσθέτω και αυγά βραστά ψιλοκομμένα καθώς επίσης και ζαμπόν ή ίνες βρασμένου κρέατος. Μου την έχει δώσει τη συνταγή μια ρωσίδα συνάδελφος και ισχυρίζεται ότι έτσι είναι η γνήσια.
 
rena
2. 08-10-2007 11:16
 
Για το αυγό το ξέρω, απλά δεν το θέλω μέσα εγώ. 
Για τα υπόλοιπα πρώτη φορά τα ακούω, αλλά για να τα λέει η Ρωσίδα, αλοίμονο, αλήθεια θα λέει. :)
 
sgr
3. 08-10-2007 18:21
 
Οντως κι εγω ξέρω οτι η γνήσια εχει μέσα και βραστό αυγό και κρέας τουλάχιστον έτσι την φτιάχνουν και στη Ρουμανία, κι εγώ ομως την προτιμώ χωρίς Λίζα...
 
vago
4. 26-12-2007 18:15
 
σε ολα σχεδον τα τραπεζια μας εχουμε ρωσικη και την φτιαχνουμε οπως λεει η sgr με αρκετη καπαρη.στο χριστουγεννιατικο τραπεζ μας ειχαμε λοιπον ρωσικη την οποια προσπαθησα ννα στολισω αγιο βασιλη!!! :zzz μη γελατε!!! 
 
margarita79
5. 26-12-2007 22:17
 
Ωραία φωτό Μαργαρίτα. Εγώ την Ρώσικη την κάνω όπως λεέι η συνταγή συν δυο προσθέσεις: αυγό βραστό και ξυνόμηλο σε κυβάκια. 
Χρόνια Πολλά σε όλους! 8)
 
lydia
6. 07-01-2008 14:33
 
Ωραίος ο Αγιος Βασίλης σου. Και το τραπέζι ωραίο φαίνεται, ορεκτικά έχει εκεί έ ? μιαμ μιαμ
 
sgr
7. 23-02-2010 16:29
 
επισης μορειτε να βαλετε μεσα σε ολα αυτα και 1-2 κουταλιες μουσταρδα!Δοκιμασμενο ειδικα σε γιορτες δεν μενει τιποτα!!
 
litsa82
8. 19-05-2011 12:22
 
πολυ νόστιμη αυτή η ρώσικη! 
Σε ευχαριστώ για την συνταγή σου.
 
GINA1
9. 17-11-2011 11:07
 
Καλή βασική Ρωσική. Προσθήκη. Αυγά (σφυχτά) βραστά ψιλοκομμένα και ψιλά φασόλια ξηρά βραστά, αντί (ή και μαζί με) φρέσκα φασολάκια. Αν η μαγιονέζα είναι έτοιμη, λίγη μουστάρδα. 
Πάνος
 
panosh

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός