Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι με αρακά λαδερό
Μοσχαράκι με αρακά λαδερό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Lydia   
Δευτέρα, 08/10/07
Επειδή τα παιδιά μου δεν πολύ τρώνε κρέας (μόνο σε φιλετάκια το τρώνε...) πολλές φορές φτιάχνω τα λαδερά με κρέας και έτσι τα ξεγελάω όταν τους τα ταΐζω σε μπουκίτσες.

Για 4 άτομα:

  • 500 γρ. μοσχαράκι για κοκκινιστό (ότι βάζετε)
  • 450γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
  • 4 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κούπα pumaro
  • λάδι όσο πάρει (εγώ βάζω 2 κουταλιές της σούπας ανά άτομο, πάντα ελαιόλαδο)
  • 1 κύβο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • λίγη ζάχαρη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο αλάτι (γιατί βάλαμε κύβο)
Τι κάνω:

Ρίχνω το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρω λίγο το κρέας. Μετά ρίχνω τα κρεμμυδάκια και τα καρρότα και σωτάρω λίγο. Αμέσως μετά το pumaro, λίγη ζάχαρη και τον κύβο. Ρίχνω ένα ποτήρι νερό και αφήνω σε ψιλή φωτιά 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει μια βράση. Αμέσως μετά ρίχνω τον αρακά, τον άνηθο και το πιπέρι και λίγο αλάτι. Αφήνω να σιγοβράσουν και άμα χρειάστει ρίνχω και άλλο νερό.
Καλή Επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 27443
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 09-10-2007 09:20
 
Ωραίο φαγάκι Λυδία !  
Αχ, να έτρωγε ο γιος μου λαχανικά και κοκκινιστό, θα το έφτιαχνα συχνά τούτο το φαγάκι. Αλλά...
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )