Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Φιλέτα γαύρου λαδορίγανη στο φούρνο ή στα μικροκύματα
Φιλέτα γαύρου λαδορίγανη στο φούρνο ή στα μικροκύματα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από sgr   
Πέμπτη, 11/10/07
Υλικά
  • 1 κιλό γαύρος
  • ελαιόλαδο (όσο επιθυμείτε)
  • ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι
  • το χυμό 1/2 ζουμερού λεμονιού

_022_400
Εκτέλεση

Πλένουμε τους γαύρους.

Κόβουμε το κεφάλι και τραβάμε κάθετα την ραχοκοκκαλιά του. Έτσι έχουμε το φιλέτο του.

Το τοποθετούμε σκεύος μας είτε κλειστό σαν να μή βγάλαμε τη ραχοκοκκαλιά, είτε ανοιχτό και επάνω του ένα άλλο σαν σάντουιτς (σε γυάλινο στρογγυλό πυρέξ για μικροκύματα ή σε ταψάκι αν θα το ψήσουμε στο φούρνο).

Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα ψάρια.

Στο τέλος τα ραντίζουμε με το λεμόνι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο (όσο επιυμούμε) και στο τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ή στα μικροκύματα (όπως εγώ) για 15 περίπου λεπτά (combi).

Kαλή μας όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9554
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 14-10-2007 18:49
 
Ο γαύρος μ αρέσει όπως κι αν είναι. Λαδολέμονο όμως με ρίγανη τον προτιμώ περισσότερο μολονότι οι δικοί μου τον θέλουν τηγανητό ή μαρινάτο. Αν θέλετε να κάνετε τα φιλέτα του γαύρου άσπρα, θα πρέπει πριν τον καθαρίσετε με χαρτί κουζίνας να τρίψετε εξωτερικά ένα-ένα γαυράκι.Μπελάς. Ξέρω.Λέμε όμως ΑΝ...
 
Nena
2. 15-10-2007 11:38
 
Δεν το ήξερα Νένα. Χρήσιμο, αλλά ποιός το κάνει αυτό..... :upset
 
sgr
3. 15-10-2007 21:32
 
Κι εγώ έτσι τον κάνω Λιζα μόνο που τον ψήνω στον φούρνο και ριχνω μέσα κομμάτια τυρί φέτα. Γινεται πολύ νοστιμο.
 
vago
4. 16-10-2007 09:03
 
Τα μικρά ψαράκια μου αρέσουν ιδιαίτερα και επειδή τα τρώω συχνά προσπαθώ να βρίσκω διάφορους τρόπους να τα μαγειρεύω.Ο γαύρος μου αρέσει όπως και να΄ναι, τηγανιτός, λαδορίγανη, πλακί με ντοματούλα αν είναι μεγαλούτσικος ή με γέμιση στην κοιλίτσα με σκορδομαιντανό , μαρινάτος και τελευταία δοκίμασα να τον φτιάξω και γεμιστό με σταφίδα κουκουνάρι και ταραμά τυλιγμένος ρολλάκι και η συνταγή κατοχυρώθηκε στις πιο αγαπημένες.
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 24/02/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός