Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τσιπούρα στο αλάτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τρίτη, 16/10/07
Υλικά
  • 1 τσιπούρα
  • 1 φέτα λεμόνι (ή αρωματικά της αρεσκείας μας)
  • αλάτι χοντρό

img_0254_2_400_01

Εκτέλεση

img_0251_2_400_02Καθαρίζουμε καλά την τσιπούρα και βάζουμε στην κοιλιά της τη φέτα του λεμονιού ή τα αρωματικά μας.Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, ακουμπάμε την τσιπούρα και την καλύπτουμε καλά με χοντρό αλάτι ώστε να καλυφθεί τελείως.Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (ή και λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού).Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο το αλάτι έχει κάνει μια κρούστα γύρω από το ψάρι. Με προσοχή αφαιρούμε όλη την πάνω πλευρά της κρούστας (φεύγει μαζί και το δέρμα) και αποκαλύπτεται το ψαχνό. Το ξεκολλάμε από τη ραχοκοκκαλιά (αφαιρούμε εύκολα και τα πλαινά κόκκαλα) και έτσι έχουμε το φιλέτο του. Με τον τρόπο αυτό το ψάρι δεν στεγνώνει και διατηρείται ζουμερό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10912
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 16-10-2007 12:41
 
Μπράβο Λίζα τέλεια τσιπούρα! 
Αλλά γιατί την ξελεπιάζεις όμως; Άστην με το λέπι και καθώς θα βγάζεις το αλάτι θα φευγει και το λέπι μαζί
 
al1975
2. 16-10-2007 13:07
 
Εχεις δικιο, αλλα τις παίρνω παντα καθαρισμενες....
 
sgr
3. 16-10-2007 13:23
 
Μου άνοιξες την όρεξη. Ωραία συνταγή! Μπράβο κοπέλα μου
 
EYH2
4. 18-10-2007 10:49
 
Λίζα θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ο φούρνος είναι με αντιστάσεις πάνω-κάτω. Θα την "εκτελέσω" και ελπίζω να μη την εκτελέσω! :)
 
juliadream
5. 18-10-2007 11:21
 
Ναι Julidream ο φούρνος είναι με αντιστάσεις. Καλή επιτυχία !!!
 
sgr
6. 18-10-2007 15:59
 
Ωραίο σύστημα αυτό Λίζα. Θα το κάνω! θ γίνει και λαδολέμονο με φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη και θα είναι super!!!
 
zoi
7. 19-10-2007 09:01
 
Σε ευχαριστώ πολύ Λίζα για την άμεση απάντηση! Από βδομάδα θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα! :)
 
juliadream
8. 20-10-2007 21:12
 
Έγινε πολύ νόστιμο και ζουμερό το ψαράκι μου έτσι. Για περισσότερα ψάρια, αυξήστε το χρόνο ψησίματος.
 
Lia_P

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/06/10 )