Υλικά - 1 τσιπούρα
- 1 φέτα λεμόνι (ή αρωματικά της αρεσκείας μας)
- αλάτι χοντρό
| |
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά την τσιπούρα και βάζουμε στην κοιλιά της τη φέτα του λεμονιού ή τα αρωματικά μας.Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, ακουμπάμε την τσιπούρα και την καλύπτουμε καλά με χοντρό αλάτι ώστε να καλυφθεί τελείως.Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (ή και λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού).Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο το αλάτι έχει κάνει μια κρούστα γύρω από το ψάρι. Με προσοχή αφαιρούμε όλη την πάνω πλευρά της κρούστας (φεύγει μαζί και το δέρμα) και αποκαλύπτεται το ψαχνό. Το ξεκολλάμε από τη ραχοκοκκαλιά (αφαιρούμε εύκολα και τα πλαινά κόκκαλα) και έτσι έχουμε το φιλέτο του. Με τον τρόπο αυτό το ψάρι δεν στεγνώνει και διατηρείται ζουμερό. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10912 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |