Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Γλυκό ψωμί με μαύρη ζάχαρη και κανέλα
Γλυκό ψωμί με μαύρη ζάχαρη και κανέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Τετάρτη, 17/10/07
Υλικά:
  • 2 κούπες (των 250cc) αλεύρι
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 2 κουτ.σουπ. βούτυρο
  • 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 5 κουτ.σούπ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ.σουπ. κανέλα
  • 1 αυγό για το γυάλισμα
  • επιπλέον 2-3 κουτ. βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα
_016_400

Εκτέλεση :

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει έως ότου γίνει τουλάχιστον διπλάσια σε όγκο.
Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με χαρτί και βουτυρώνουμε.

Aπλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου. Βουτυρώνουμε σπάταλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.

Τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας και την έξω πλευρά καθώς τυλίγουμε.

Κόβουμε το ρολό σε 5-6 κομμάτια, και τα βάζουμε στη σειρά στη φόρμα, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω.

Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να ξαναδιπλασιαστεί σε όγκο, χτυπημένο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, αλείφουμε με αυγό ή/και λίγο σησάμι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 30-35' λεπτά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 13196
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 18-10-2007 13:48
 
Και είναι κέικ ή ψωμί; Πώς τρώγεται;
 
Lia_P
2. 18-10-2007 15:25
 
Πολύ ωραίο με τον καφέ ή το τσάι. 
Δεν μοιαζει με κέικ. Είναι ζύμη σαν του ψωμιού με μαγιά, αλλα ελαφρώς γλυκιά.
 
arhontia
3. 19-10-2007 10:44
 
εντυπωσιακοτατο και μοσχομρωδατο. 
συγχαρητηρια αρχοντια :)
 
margarita79
4. 19-10-2007 16:38
 
Ξέχασα να πώ, ότι αν περιμένω φίλους το απόγευμα για καφέ, το φτιάχνω το πρωί, και στο στάδιο που έχει μπει στη φόρμα το βάζω στο ψυγείο ωστε να καθυστερήσει το φούσκωμα. Το βγάζω καμια ώρα πριν έρθουν, και αν δεν έχει φουσκώσει αρκετά το βάζω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μισή ώρα, και το βάζω να ψηθεί μισή ώρα πριν έρθουν. Έτσι, είναι φρέσκο και αφράτο, και μόλις μπαίνουν οι φίλοι μοσχομυρίζει το σπίτι κανέλα. Οταν το πετυχαίνουν ζεστό... δεν ξέρω πώς να το περιγράψω... το ζεστό ψωμί τους τρελαίνει όλους
 
arhontia
5. 17-11-2008 17:15
 
τελειο με τον καφε . τα παιδια μου το ζητανε για το σχολειοκαι φτιαχνω δυο δοσεις σε δυο φορμες. ευχαριστουμε
 
FRANKIE
6. 21-11-2011 09:55
 
Το εφτιαξα και το πηγα σε ενα φιλικο σπιτι και ξετρελαθηκαν . Εφτιαξα την πρωτη ζυμη σε αρτοπαρασκευαστη και την δευτερη φορα το αφησα να φουσκωσει στο φουρνο. Μηπως υπαρχει καποιος τροπο να καταψυχθει ωστε να το εχω ετοιμο για ψησιμο καθε φορα?????????
 
dhmhtrianna
7. 21-11-2011 19:28
 
Δεν έχω δοκιμάσει να καταψύξω ποτέ. Αλλά τώρα που το λες, θα το άφηνα να φουσκώσει την πρώτη φορά, και θα το έβαζα στην κατάψυξη έτοιμο στην φόρμα πρίν φουσκώσει για δεύτερη φορά. Όταν θα ήθελα να το ψήσω, θα το κατέβαζα στο ψυγείο από βραδύς να ξεπαγώσει, και το πρωί έξω από το ψυγείο να φουσκώσει. Και μετά ψήσιμο.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 24/02/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός