Γλυκό ψωμί με μαύρη ζάχαρη και κανέλα |
|
Έχει υποβληθεί από arhontia
|
Τετάρτη, 17/10/07 |
Υλικά:
- 2 κούπες (των 250cc) αλεύρι
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 2 κουτ.σουπ. βούτυρο
- 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 5 κουτ.σούπ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κουτ.σουπ. κανέλα
- 1 αυγό για το γυάλισμα
- επιπλέον 2-3 κουτ. βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα
| |
Εκτέλεση :
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει έως ότου γίνει τουλάχιστον διπλάσια σε όγκο. Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με χαρτί και βουτυρώνουμε. |
| Aπλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου. Βουτυρώνουμε σπάταλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
|
| Τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας και την έξω πλευρά καθώς τυλίγουμε.
|
| Κόβουμε το ρολό σε 5-6 κομμάτια, και τα βάζουμε στη σειρά στη φόρμα, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω.
|
| Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να ξαναδιπλασιαστεί σε όγκο, χτυπημένο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, αλείφουμε με αυγό ή/και λίγο σησάμι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 30-35' λεπτά. |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 15207 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 24/02/08 )
|