Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Βολβοί Βραστοί Σαλάτα (Ασκορδουλάκοι)
Βολβοί Βραστοί Σαλάτα (Ασκορδουλάκοι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από EYH2   
Δευτέρα, 22/10/07

Οι Ασκορδουλάκοι, όπως τους λέμε στην Κρήτη είναι βολβοί όπως τα μικρά κρεμμύδια αλλά με έντονη πικρή γεύση. Θωρούνται από τους παλιούς φάρμακο για χοληστερίνη, πίεση κλπ. Ο μπαμπάς μου τους φτιάχνει σαλάτα και δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι του.

Υλικά

  • 1 με 1 ½ κιλό βολβούς
  • Ξύδι
  • Λάδι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους βολβούς μας, όπως τα μικρά κρεμμύδια. (Μόνο το εξωτερικό περίβλημα). Τους τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό για μερικές ώρες, αλλάζοντας το νερό 1-2 φορές. Εγώ τους αφήνω ένα βράδυ στο νερό. για να φύγει λίγο η πικράδα τους.Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Εδώ θέλει προσοχή για να μην λιώσουν γιατί μετά διαλύουν.Σουρώνουμε το νερό, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τους βάζουμε σε ένα βάζο, και τους καλύπτουμε με ξύδι. (Αν είναι δυνατό το ξύδι προσθέτουμε και λίγο νερό) Στην επιφάνεια μετά προσθέτουμε λάδι για να «σφραγίσουμε» τους βολβούς ,να μην περάσει αέρας, για να μην χαλάσουν.Την επόμενη μέρα είναι έτοιμοι για να τους καταναλώσουμε. Τους βάζουμε σε πιάτο, και προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο λάδι ακόμα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9911
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 22-10-2007 17:22
 
Εύη, είναι βολβοί τουρσί;
 
Lia_P
2. 22-10-2007 22:06
 
Το είπες και το έκανες έ ?? Την έβαλες την συνταγούλα.  
Ωραίος μεζές για ρακί έτσι ? :p
 
sgr
3. 23-10-2007 08:12
 
Λία μου ναι. Η διατήρησή τους γίνεται στο ξύδι. Το λάδι που μπαίνει από πάνω στην ουσία "σφραγίζει" και δεν αφήνει να μπει αέρας μέσα στους βολβούς. 
Ζαχαρένια μου όντως είναι ωραίος μεζές αλλά εμένα μ' αρέσουν καλύτερα σαν σαλάτα. Παιδιά είναι πικροί. :grin
 
EYH2
4. 23-10-2007 08:31
 
Εύη μου σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή! Μολις βρεθούν οι βολβοί πάμε κατευθειάν για εκτέλεση
 
al1975
5. 23-10-2007 10:51
 
Αγγελική μου με μέτρο όμως, έτσι? 
Δεν είναι για χόρταση χαχα! :p
 
EYH2

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/10/07 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός