Οι Ασκορδουλάκοι, όπως τους λέμε στην Κρήτη είναι βολβοί όπως τα μικρά κρεμμύδια αλλά με έντονη πικρή γεύση. Θωρούνται από τους παλιούς φάρμακο για χοληστερίνη, πίεση κλπ. Ο μπαμπάς μου τους φτιάχνει σαλάτα και δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι του. Υλικά
- 1 με 1 ½ κιλό βολβούς
- Ξύδι
- Λάδι
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τους βολβούς μας, όπως τα μικρά κρεμμύδια. (Μόνο το εξωτερικό περίβλημα). Τους τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό για μερικές ώρες, αλλάζοντας το νερό 1-2 φορές. Εγώ τους αφήνω ένα βράδυ στο νερό. για να φύγει λίγο η πικράδα τους.Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Εδώ θέλει προσοχή για να μην λιώσουν γιατί μετά διαλύουν.Σουρώνουμε το νερό, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τους βάζουμε σε ένα βάζο, και τους καλύπτουμε με ξύδι. (Αν είναι δυνατό το ξύδι προσθέτουμε και λίγο νερό) Στην επιφάνεια μετά προσθέτουμε λάδι για να «σφραγίσουμε» τους βολβούς ,να μην περάσει αέρας, για να μην χαλάσουν.Την επόμενη μέρα είναι έτοιμοι για να τους καταναλώσουμε. Τους βάζουμε σε πιάτο, και προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο λάδι ακόμα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 13604 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |