Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Ιούνιος 05, 2024, 06:10:46 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Μπαζμάτι για συνοδευτικό
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Μπαζμάτι για συνοδευτικό (Αναγνώστηκε 33430 φορές)
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2011, 12:07:37 μμ »
zoran
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 46
Μέλος από: Οκτ, 2011
Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Βρε παιδιά πως το φτιάχνω; Θέλω να συνοδεύσω κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, θα μου πείτε ρωτάς για το ρύζι κ όχι για το κάρυ? Ε ναι γιατί το κάρυ μου έχουν πεί πως θα το φτιάξω, το μπαζμάτι όμως με τί αναλογίες νερού, πόσο ρύζι, πόση ώρα θα βράζει κλπ. δεν έχω ιδέα, μπορεί κάποιος αναλυτικά να μου πεί;
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2011, 13:51:53 μμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Η συσκευασία του μπασμάτι έχει ακριβείς οδηγίες επάνω για το πώς θα το βράσεις-ακριβώς έτσι το κάνω κι εγώ:λίγο λαδάκι να κάψει στο κατσαρολάκι, ρίχνεις μετρημένο το ρύζι που θέλεις, και γυρίζεις το λάδι με μια κουτάλα να γυαλίσει και να πάρει χρώμα (να χρυσίσει). Τότε ρίχνεις και ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών ή κρέατος ακριβώς διπλάσια ποσότητα από το ρύζι, ρίχνεις αλατάκι-πιπεράκι και χαμηλώνεις το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνεις να βράσει σκεπασμένο με το καπάκι για 12 λεπτά, αν θυμάμαι καλά(το λέει επάνω η συσκευασία). Σβήνεις το μάτι, αποσύρεις το κατσαρολάκι, βγάζεις το καπάκι και σκεπάζεις με μια καθαρή πετσέτα για μερικά λεπτά. Έτοιμο!
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2011, 14:06:39 μμ »
zoran
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 46
Μέλος από: Οκτ, 2011
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
μπα δεν λέει τίποτα είναι βιοολογικό, μονο μια συνταγή με μύδια
σαν ποσότητες, πόσο νερό κ πόσο ρύζι?
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2011, 14:14:06 μμ »
guzelina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 996
Μέλος από: Οκτ, 2010
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Παράθεση από: zoran στις Οκτώβριος 30, 2011, 14:06:39 μμ
σαν ποσότητες, πόσο νερό κ πόσο ρύζι?
Αυτο εξατραται απο το ποσο ρυζι θελεις να κανεις.Ποσα ατομα ειστε ,ποσο πολυ τρωτεκτλΕαν παραδειγμα βαλεις 1 φλυτζανι ρυζι ανα ατομο (ειναι υπεραρκετο και σιγουρα θα περισσεψει)και βαλεις 2 φλυτζανια ζωμο ή νερο.Μπορεις να βαλεις και κατεψυγμενα λαχανικα,επισης λιγα φυλλα δαφνης,μπαχαρι,λιγο λεμονι και αλατι πιπερι κατα προτιμηση.Εγω ετσι το κανω ειναι πολυ νοστιμο και ελαφρυ.
Καταγράφηκε
Αν θελεις να εχεις ομορφα ματια κοιτα παντα θετικα και αναζητησε το καλο στους άλλους και αν θελεις να εχεις ομορφα χειλη πες μονο λογια καλοσυνης
Απάντηση #4
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2011, 14:19:10 μμ »
zoran
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 46
Μέλος από: Οκτ, 2011
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
επειδή θα συνοδεύει κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ λέω να το κάνω σκέτο, όσον αφορά τα άτομα ε θα είμαι εγώ κ ο εαυτός μου, δηλαδή 1 άτομο αλλά επειδή θέλω να φάω κ το βράδυ πες πως θα είμαστε 2 άτομα, άρα λες να βάλω 1.5φλυτζάνια ρύζι? και 3 νερό? αυτή είναι η σωστή αναλογία?
επίσης όταν λέμε πρέζα κανέλας τί εννοούμε?
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 01, 2011, 00:18:21 πμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2011, 18:51:06 μμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Ναι , αυτή είναι η σωστή δοσολογία, όσο ρύζι διπλάσιο νερό ή ζωμό. Πρέζα λέμε όσο πιάσεις με τα δάχτυλα για να ρίξεις στο φαγητό.
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2011, 18:58:39 μμ »
zoran
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 46
Μέλος από: Οκτ, 2011
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Ακούστε πως το έκανα τελικά, το οποίο βγήκε λίγο πιό νιανιά (μαλακό) απόσο ήθελα. 1ρύζι/2.5 νερό. Βράσιμο καλά για 1 λεπτό, μετά ανακάτεψα για ναμην κολλήσει και το άφησα για 3 λεπτά καλό βράσιμο, μετά άλλο ένα ανακάτεμα κ 10 λεπτά στο 3 (από 12 ένταση) σκεπασμένο κ μετά 10λεπτά σκεπασμένο εκτός φωτιάς. Τί έκανα λάθος;
Καταγράφηκε
Απάντηση #7
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2011, 20:03:11 μμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Έβαλες παραπάνω νερό., να τηρείς τη δοσολογία 1/2. Με το παραπάνω νερό, αναγκάζεσαι να βράσεις παραπάνω για να σωθεί, και μαλακώνει πολύ. Σου το γράψαμε παραπάνω.
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2011, 20:50:42 μμ »
zoran
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 46
Μέλος από: Οκτ, 2011
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Παράθεση από: Katerina στις Οκτώβριος 30, 2011, 20:03:11 μμ
Έβαλες παραπάνω νερό., να τηρείς τη δοσολογία 1/2. Με το παραπάνω νερό, αναγκάζεσαι να βράσεις παραπάνω για να σωθεί, και μαλακώνει πολύ. Σου το γράψαμε παραπάνω.
έχω δεί κ αναλογία 1/4 για μπασμάτι σε βιβλίο μαγειρικής αλλά δεν αναλύει πως το βράζει κλπ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Οκτώβριος 31, 2011, 10:51:39 πμ »
Marinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Η αναλογία 1/4 είναι προφανώς για άλλες συνταγές στις οποίες δεν θέλεις σπυρωτό ρύζι.
Γενικά στα ρύζια άμα ακολουθείς την αναλογία 1/2 δεν θα κάνεις ποτέ λάθος. Εγώ για να καταλάβεις το μπασμάτι το κλείνω και δεν του βάζω ούτε πετσέτα ούτε τίποτα. Μια χαρά γίνεται.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
Απάντηση #10
«
στις:
Νοέμβριος 01, 2011, 01:23:20 πμ »
zoran
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 46
Μέλος από: Οκτ, 2011
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Παράθεση από: Marinaki στις Οκτώβριος 31, 2011, 10:51:39 πμ
Η αναλογία 1/4 είναι προφανώς για άλλες συνταγές στις οποίες δεν θέλεις σπυρωτό ρύζι.
Γενικά στα ρύζια άμα ακολουθείς την αναλογία 1/2 δεν θα κάνεις ποτέ λάθος. Εγώ για να καταλάβεις το μπασμάτι το κλείνω και δεν του βάζω ούτε πετσέτα ούτε τίποτα. Μια χαρά γίνεται.
Δηλαδή Μαρινάκι (τον πρόεδρο του Ολυμπιακού τί τον έχεις?
) με το 1/2 γίνεται σκληρό/σπιρωτό το ρύζι και δεν θέλει καμία προσοχή; Και πόση ώρα το βράζεις;
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Νοέμβριος 02, 2011, 14:26:00 μμ »
Marinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Ναι... γίνεται σπυρωτό (το basmati βέβαια να ξέρεις ότι ποτέ δεν βγαίνει εντελώς σπυρωτό, για σπυρωτό ρύζι πρέπει να πάρεις το κίτρινο ή εκείνο που λέει για σπυρωτό πιλάφι). Ποτέ δεν έχω προσέξει πόση ώρα το βραζω. Ίσα να πιεί τα νερά του.
Όχι, δεν έχω καμία σ΄χεση με τον Μαρινάκη!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
Απάντηση #12
«
στις:
Νοέμβριος 02, 2011, 23:50:37 μμ »
zoran
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 46
Μέλος από: Οκτ, 2011
Απ: Μπαζμάτι για συνοδευτικό
Παράθεση από: Marinaki στις Νοέμβριος 02, 2011, 14:26:00 μμ
Όχι, δεν έχω καμία σ΄χεση με τον Μαρινάκη!!
Μ'αρέσει που απαντάς στα ρητορικά ερωτήματά μου... αλλά δεν σε πιστεύω πως δεν έχεις σχέση
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...