Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Ιούνιος 05, 2024, 07:16:48 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Χιονάτος χαλβάς
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Χιονάτος χαλβάς (Αναγνώστηκε 6554 φορές)
«
στις:
Ιούνιος 08, 2007, 20:25:52 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Χιονάτος χαλβάς
Δοκίμασα σε σπίτι, έναν λευκό χαλβά σιμιγδαλένιο με ινδική καρύδα και γάλα. Η κυρία που το είχε φτιάξει, μου έδωσε τη συνταγή, τις οδηγίες τις ακολούθησα κατά γράμμα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο. Εμένα μου λάσπωσε, ενώ εκείνο που δοκίμασα ήταν αφράτο και σπυρωτό.
Μήπως ξέρει κανείς αυτόν τον χαλβά;
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #1
«
στις:
Ιούνιος 08, 2007, 21:43:26 μμ »
voula
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Χιονάτος χαλβάς
Ενα τέτοιο χαλβά έχω δει να κάνει αρκετές φορές η Βέφα. Δεν τον έχω δοκιμάσει. η ίδια έλεγε πως είναι πολύ νόστιμος.
https://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2&recipe%5Fid=640&flag=1&flag%5Ffind=1
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Ιούνιος 09, 2007, 14:46:45 μμ »
Elena72
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 40
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Χιονάτος χαλβάς
Αρχοντία και Βούλα καλημέρα.
Για να είναι αφράτος ο χαλβάς, το μυστικό είναι να καβουρντιστεί καλά το σιμιγδάλι. Όχι με πολύ λάδι όμως. Συγκεκριμένα για τον "χιονάτο" χαλβά, θέλει πολύ προσοχή γιατί παρότι πρέπει να καβουρντιστεί καλά, δεν πρέπει να πάρει χρώμα, αλλιώς δεν γίνεται "χιονατος". Επίσης η ποσότητα των υγρών παίζει ρόλο. Γενικά, καλό είναι να μένουμε κοντά στο 1-2-3-4 του κλασικού χαλβά, με μικρές παραλαγές.
Πρόσφατα έφτιαξα μια συνταγή παρόμοια. Αντι για γάλα χρησιμοποίησα γάλα καρύδας (λόγω νηστείας) και λάδι στο μισό γιατι το γάλα καρύδας είναι ιδιαίτερα λιπαρο. Και πασπάλισα με ινδοκάρυδο. Καλό βγήκε. Θα το ξανακάνω για να μετρήσω ακριβώς ποσότητες και θα το δημοσιεύσω σύντομα.
Φιλια, Ε
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Ιούνιος 10, 2007, 12:18:00 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Χιονάτος χαλβάς
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Βούλα αυτή πρέπει να είναι η συνταγή. Ελενα μάλλον αυτό που λές θα είναι, δεν καβούρντισα καλά το σιμιγδάλι. Περίπου πόση ώρα παίρνει;, εγώ το καβούρντισα ανακατεύοντας συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά 30-35 λεπτά. Περιμένω και τη δική σου συνταγή.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...