Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Ιούνιος 04, 2024, 00:40:33 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Κάπαρη
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Κάπαρη (Αναγνώστηκε 42323 φορές)
«
στις:
Μάιος 30, 2008, 01:15:01 πμ »
anneceleste
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Μάι, 2008
Κάπαρη
Έχω μαζέψει κάπαρη και την έχω στο νερό δύο μέρες να ξεπικρίσει. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει πως θα την συντηρήσω;
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Μάιος 30, 2008, 08:32:16 πμ »
vago
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάπαρη
Θα φτιάξεις μια άλμη με νερό και αλάτι. Για τη δοσολογία θα ρίξεις μέσα ένα αβγο (μην το σπάσεις
) και αν το αβγο επιπλέει και φαίνεται λίγο απο πάνω τότε είναι ΟΚ. Μπορείς να διατηρήσεις την κάπαρη σε βάζο με αυτή την άλμη αρκεί να είναι πάντα καλυμένη.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
Απάντηση #2
«
στις:
Μάιος 30, 2008, 15:03:09 μμ »
anneceleste
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Κάπαρη
Ευχαριστώ πολύ. Επειδή άκουσα διαφορες εκδοχές όπως ότι την απλώνεις στον ήλιο ραντισμένη με ξύδι, ή οτι τη συντηρείς στο λάδι όμως η αλμη μου φαίνεται η πιο κατάλληλη. Άλλωστε έτσι την αγοράζουμε έτοιμη από τις Κυκλάδες.
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Μάιος 30, 2008, 22:57:33 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάπαρη
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ μια και έχει να κάνει με την κάπαρη.
Είχα αγοράσει κάποτε από ένα κατάστημα με βιολογικά ένα βάζο με φύλλα κάπαρης. Μου αρέσουν πολύ αλλά τι τα κάνει κανείς αυτά ?
Τα βράζω ? πρέπει να τα διατηρήσω σε λάδι ? τρώγονται έτσι ωμά στη σαλάτα ? ρωτάω γιατί ήταν λίγο σκληρούτσικα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Μάιος 30, 2008, 23:03:18 μμ »
vago
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάπαρη
Μέσα σε άλμη τα διατηρείς κι αυτά και τα βάζεις στις σαλάτες σου. Εγώ πάντως προτιμώ τα καπαρόφυλλα από τους σπόρους . Τα φρέσκα που μου στέλνουν από το νησί δεν είναι καθόλου σκληρά ίσως τα μαλακώνει και η άλμη ομως.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
Απάντηση #5
«
στις:
Μάιος 30, 2008, 23:05:00 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάπαρη
Ωμά δηλαδή ε ? οκ tnks
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Μάιος 30, 2008, 23:06:52 μμ »
vago
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάπαρη
Θα σου φέρω εγώ καπαρόφυλλα από τη Σύμη μαζεμένα από τα χεράκια της θείας να γλυφεις τα δάχτυλά σου!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
Απάντηση #7
«
στις:
Μάιος 30, 2008, 23:31:35 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάπαρη
απλά τα περιμένω καλή μου. τι να φτιάχνω τώρα εγώ ειμαι και άσχετη.. αντε φερε
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Μάιος 31, 2008, 15:31:06 μμ »
YANNA
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάπαρη
Να συμπληρώσω και εγώ, ότι όταν βάζουμε την κάπαρη στο νερό για να ξεπικρίσει , θέλει πολύ συχνό άλλαγμα νερού (ακόμη και δύο φορές την μέρα) γιατί μυρίζει άσχημα και σαπίζει πολύ εύκολα. Συνήθως χρειάζεται 4-5 μέρες και διατηρείται με δύο τρόπους. Ή την αλατίζουμε καλά με χοντρό αλάτι και τη διατηρούμε σε βάζο (οπότε όταν την χρησιμοποιήσουμε την ξαλμυρίζουμε πολύ καλά) ή την διατηρούμε σε βάζο με άλμη όπως είπατε ,αλλά μισή μισή με ξύδι. Σε μερικά μέρη με αυτό τον τρόπο φτιάχνουν και τα τρυφερά βλαστάρια της κάπαρης και τα βάζουν στην ντοματοσαλάτα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Μάιος 31, 2008, 17:05:51 μμ »
THEOHARIS
Ανώτατο μέλος
τ
Φύλο:
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάπαρη
Βρήκα κάτι στο gourmet για την κάπαρη τουρσί
Πριν ξεκινήσετε τη σχετική διαδικασία, θα πρέπει να έχετε μουλιάσει και ξεπλύνει την κάππαρη. Τις αφήνετε αποβραδίς σε μια μεγάλη γαβάθα με κρύο νερό και την επόμενη ημέρα τις σουρώνετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε 1 λίτρι κόκκινο ξίδι, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκους κόκκους μαύρου πιπεριού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 λεπτά. Το κατεβάζετε έπειτα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε την κάππαρη, που έχετε προηγουμένως στραγγίξει, σε ένα πήλινο βάζο και χύνετε μέσα και το βρασμένο ξίδι. Το σφραγίζετε και το αφήνετε για τουλάχιστον 3 μήνες πριν χρησιμοποιήσετε την κάππαρη
Πώς να φτιάξετε κάπαρη (τουρσί)
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 31, 2008, 21:01:59 μμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
Απάντηση #10
«
στις:
Ιούνιος 02, 2008, 00:09:08 πμ »
anneceleste
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Κάπαρη
Κάποιοι μαζεύουν και ότι απομένει από το λουλούδι της κάπαρης, που μοιάζει με αγγουράκι αλλά νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο ξεπίκρισμα. Εμένα πάντως η πρώτη εσοδεία μου χάλασε στο νερό (ίσως δεν το άλλαζα αρκετά συχνά). Ετοιμάζω την δεύτερη.
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Αύγουστος 04, 2008, 11:20:35 πμ »
Elita
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Αύγ, 2008
Απ: Κάπαρη
Γεια σας. Έχω μαζέψει φύλλα κάπαρης και θα ήθελα να τα αξιοποιήσω. Κάποιες οδηγίες για τουρσί? Ευχαριστώ!
Καταγράφηκε
Απάντηση #12
«
στις:
Αύγουστος 05, 2008, 09:40:12 πμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Κάπαρη
@Elita : Είδες φαντάζομαι όλες τις παραπάνω απαντήσεις.
@Χάρη: Πολύ καλη συνταγή. Πιο μπελαλίδικη αλλά σωστή.
@Sgr: Καλά κάνεις και περιμένεις τη Vago.
@Vago: Κι εμείς τι κάνουμε εδώ? εμείς δεν βάζουμε στη σαλάτα μας? Δεν τρώμε τρυφερά φυλλαράκια? Μια με τη ριγανη που δε μίλησα, μια με την κάπαρη.Ε τώρα βγάζω γλώσσα!Μμμάκια
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Μάιος 23, 2011, 17:01:51 μμ »
idor
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Μάι, 2011
Απ: Κάπαρη
Παράθεση από: vago στις Μάιος 30, 2008, 23:06:52 μμ
Θα σου φέρω εγώ καπαρόφυλλα από τη Σύμη μαζεμένα από τα χεράκια της θείας να γλυφεις τα δάχτυλά σου!
Vago, μιας και είναι δοκιμασμένα, μήπως μπορείς να μου πείς πώς τα φτιάχνει η θεία σου;
Αγόρασα τα καπαρόφυλλα και η κυρία που μου τα πούλησε μου είπε να τα αφήσω 2εβδομάδες μέσα σε νερό, στον ήλιο,
χωρίς να κουνήσω καθόλου το νερό και μετά τις 2βδομάδες, αφού τα ξεβγάλω να τα βάλω σε άλμη με ξύδι για να τα συντηρήσω.
Μου φαίνετε όμως περίεργο και υπερβολικό το 2 εβδομάδες. Δεν θα μουχλιάσουν στο ίδιο νερό τόσες μέρες;
Ψάχνοντας στο internet διάβασα για αλλαγή νερού 2φορές την μέρα... Πώς να τα κάνω;
Παρεμπιπτόντως, πανάκριβα τα καπαρόφυλλα! 3ευρώ ένα ματσάκι, πιο μικρό από το ματσάκι του μαϊντανού, στη λαϊκή.
Δεν λέει να τα μουχλιάσω! Δεν είμαστε για τέτοια...
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...