Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Ιούνιος 10, 2024, 13:01:42 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Τύποι ζύμης - help!
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Τύποι ζύμης - help! (Αναγνώστηκε 2704 φορές)
«
στις:
Ιανουάριος 26, 2008, 20:12:33 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Τύποι ζύμης - help!
Ποιες είναι οι διαφορές στους τύπους ζύμης? Ξέρω να κάνω μόνο έναν τύπο ζύμης, αφράτη για τυροπιτάκια, πιροσκάκια, πίτσες κλπ. Πώς κάνεις όμως κουρού, ή ζύμη ειδική για να ανοιχτή σε λεπτό φύλλο κλπ?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #1
«
στις:
Ιανουάριος 26, 2008, 20:41:50 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Τύποι ζύμης - help!
αν ψαξεις σιγουρα θα βρεις διευθυβνση στο site
για κουρου ειναι η παρακατω διευθυβνση στο site
www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1273&Itemid=49
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #2
«
στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 09:21:26 πμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Τύποι ζύμης - help!
Για πολύ λεπτό και τραγανό φύλλο, κάνω την απλή :
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό (για ένα μέτριο ταψί, περίπου 1/2 κιλο)
3-4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ούζο ή τσίπουρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
νερό χλιαρό όσο πάρει: προσθέτουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αν πέσει λίγο παραπάνω, ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή, για να ανοίγει εύκολα.
Για να ανοίξει το φύλλο, πρέπει η ζύμη να μείνει μισή ώρα, να "ξεκουραστεί" όπως λένε. Έτσι γίνεται εύπλαστη και ελαστική.
Ανοίγω τα φύλλα με τον μακρύ και λεπτό πλάστη, πασπαλίζοντας τον πάγκο και το φύλλο με αλεύρι, ή ακόμα καλύτερα με κορν φλάουρ ή νισεστέ.
Συνήθως βάζω 3 φύλλα κάτω, γέμιση, 1 φύλλο τσαλακωμένο, πάλι γέμιση και άλλα 3 από πάνω, πάντα λαδωμένα ή βουτυρωμένα το κάθε ένα. Ψήσιμο περίπου 1 ώρα έως 1:30 (ανάλογα πόση γέμιση θα έχει) στους 180-190 αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #3
«
στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 11:55:36 πμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Τύποι ζύμης - help!
Ευχαριστώ κορίτσια!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #4
«
στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 21:18:04 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Τύποι ζύμης - help!
αν θες ριξε μια ματια στη συνταγη που εχω ποσταρει για τυροπιτακια κουρου αυτη η ζυμη γινεται καταπληκτικη αξιζει να τη δοκιμασεις.
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=679&Itemid=49
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #5
«
στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 21:18:29 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Τύποι ζύμης - help!
Να συμπληρώσω σε αυτά που λέει η Αρχοντία: το νερό το
όσο πάρει
για το μισό κιλό αλεύρι είναι περίπου 1,5 ποτήρι χλιαρό νερό. Μην το βάλεις όλο από την αρχή, ρίχνε το σταδιακά. Όσο για το λάδι εγώ βάζω περίπου μισό φλιτζάνι και 2 κ.σ. ξίδι.
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...