Σελίδα 1 από 3 Συνταγή που δοκίμασα μόλις σήμερα. Την ανακάλυψα σε ένα βιντεάκι μαγειρικό και την παραθέτω. Είναι ακριβής στη μέτρηση των υλικών της και πολύ πολύ εύκολη. Τα τσακίσαμε επιτόπου μόλις βγήκαν από το φούρνο. Υλικά : Για τη ζύμη- 550 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. μαγιά νωπή ή 9 γρ. ξερή
- 70 γρ. βιτάμ λιωμένο
- 210 ml γάλα
- 75 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γέμισμα
- 1 κουταλιά κανέλα
- 200 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 85 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
Για το άλειμμα
Εκτέλεση Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη λεκάνη και την σκεπάζουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
|
| Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά. Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και στρώνουμε την γέμιση (όχι μέχρι την ακρη). Τυλίζουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια τους 1 εκατοστού. Τοποθετούμε τα ρολά σε λαδόχαρτο μέσα σε ταψί και αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με το γάλα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (93) | Εμφανίσεις: 106966 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|